Ο “δελταπτέρυγος” Ευάγγελος Τουρνάς όταν έσκιζε τους αιθέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο “δελταπτέρυγος” Ευάγγελος Τουρνάς όταν έσκιζε τους αιθέρες  (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς και νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έχει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης με αεροσκάφη Τ-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, Mirage F-1CG και Mirage 2000.

 

 Ένα βίντεο από τον Νοέμβριο του 1996 δείχνει τον αντισμήναρχο, τότε, Ευάγγελο Τουρνά να πετά με Mirage 2000.

Στο βίντεο του onalert καταγράφονται όλες οι προετοιμασίες για την πτήση, που είχε την ιδιαιτερότητα ότι στο διθέσιο αεροσκάφος αυτή τη φορά είχε έναν δημοσιογράφο.

Πρόκειται για τον στρατιωτικό συντάκτη του Star Channel, Κώστα Συμεωνίδη.

Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.

Γεννήθηκε στα Χανιά και μπήκε στη Σχολή Ικάρων το 1976. Ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.

Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α) και του Air Command and Staff College των ΗΠΑ.

Από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), ενώ από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 ήταν Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητής του CAOC 7.


Ευάγγελος Τουρνάς: Προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα

«Η ανάθεση της θέσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.