Σαν σήμερα : Πτώση αεροσκάφους T-33 και ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Κιουτάχεια

 Σαν σήμερα : Πτώση αεροσκάφους T-33 και ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Κιουτάχεια

Σαν σήμερα η Πολεμική Αεροπορία χάνει δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας λόγο πτώσης του αεροσκάφους  τους τύπου T-33. Στις 4/7  του 1921 καταλαμβάνει την Κιουταχεία ο Ελληνικός Στρατός, την υποχώρηση των Τούρκικων Δυνάμεων επιβεβαίωσε η Στρατιωτική Αεροπορία με αναγνωριστικές πτήσεις…

Σαν Σήμερα στις 04/07/1963

Στις 4 Ιουλίου 1963, ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Σούρας και ο Υποσμηναγός (Ι) Παύλος Πανούσης έχασαν τη ζωή τους, όταν το αεροσκάφος Τ-33 ΜΚ-3, κατέπεσε στη θάλασσα, ανατολικά του αεροδρομίου της 111 Πτέρυγας Μάχης, και βυθίστηκε.

Σαν Σήμερα στις 04/07/1921

Ο Ελληνικός Στρατός (Χ Μεραρχία) καταλαμβάνει την Κιουτάχεια. Την εσπευσμένη γενική υποχώρηση των Τούρκων επιβεβαίωσε αναγνωριστική πτήση της Γ΄ Μοίρας Αεροπλάνων (Στρατιωτική Αεροπορία). Η Γ΄ Μοίρα Αεροπλάνων (Στρατιωτική Αεροπορία) εκτέλεσε από το αεροδρόμιο της Προύσας αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή Ντουμανίτς – Κιουτάχειας, στα υψώματα Καρά Τεπέ – Τσαλ Νταγ και στην οδό Κιουτάχειας – Σούσου Καγιά. Στην αναφορά του παρατηρητή περιγράφεται η γενική υποχώρηση των Τούρκων, οι οποίοι μετέφεραν εσπευσμένα υλικό και στρατεύματα στο εσωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *