Καθηλωμένα τα C-130H της USAF, προβλήματα με τις έλικες

 Καθηλωμένα τα C-130H της USAF, προβλήματα με τις έλικες

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Η Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία έχει καθηλώσει τα περισσότερα από τα παλαιότερα αεροσκάφη φορτίου C-130H Hercules και λόγω ρωγμών στις έλικες τους.

Η Air Mobility Command την Παρασκευή επιβεβαίωσε ότι 128 αεροσκάφη δεν είναι σε θέση να πετάξουν C-130H, δεν είναι σε θέση να πετάξει και δεν είναι σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αντικατασταθούν όλα τα ελαττωματικά συγκροτήματα προπέλας.

Η AMC είπε ότι 116 C-130H, συμπεριλαμβανομένων και άλλων εκδόσεων C-130, καθηλώθηκαν την περασμένη Τρίτη λόγω ανησυχιών ότι τα συγκροτήματα των ελίκων τους είναι ελαττωματικά και ότι οι επιθεωρήσεις τις επόμενες ημέρες θα δείξουν πόσα από αυτά επηρεάζονται.

 

Η ανεπίσημη σελίδα στο Facebook Air Force amn/nco/snco δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας τεχνικής εντολής χρονικής συμμόρφωσης στις προσγειώσεις την Τετάρτη. Την Παρασκευή, η σελίδα δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας διαφάνειας που ανέφερε ότι οι εν λόγω έλικες είχαν εγκατασταθεί σε 100 C-130H, καθώς και σε ολόκληρα τα αποθέματα οκτώ μαχαιριών MC-130H, επτά κλήσεις EC-130H Compass και ένα TC-130H.

Σε δήλωση στο Defense News, η Air Mobility Command ανέφερε ότι ένα πλήρωμα συντήρησης στο Warner Robins Air Logistics Complex στη Τζόρτζια βρήκε μια επίμονη διαρροή που προερχόταν από έναν έλικα C-130,  ενώ δοκίμαζε τη λειτουργία του κινητήρα του αεροσκάφους, αφού είχε υποβληθεί σε συντήρηση.

Αυτό το συγκρότημα προπέλας αφαιρέθηκε και στάλθηκε στο αρμόδιο τμήμα ελίκων του συγκροτήματος, είπε η AMC, όπου ένας τεχνικός βρήκε μια ρωγμή στο συγκρότημα της κάννης.

Περαιτέρω επιθεωρήσεις διαπίστωσαν ότι δύο ακόμη συγκροτήματα προπέλας είχαν το ίδιο πρόβλημα, πρόσθεσε η Air Mobility Command.

Η AMC διέταξε άμεσες οπτικές επιθεωρήσεις σε επίπεδο πεδίου σε όλα τα C-130H με την προπέλα παλαιότερου μοντέλου 54H60 και στη συνέχεια διεξήγαγε μεταλλουργικές επιθεωρήσεις και αναλύσεις τάσεων, ανέφερε η εντολή. Μετά από αυτές τις αναθεωρήσεις, η Διοίκηση Κινητικότητας Αεροπορίας εξέδωσε άλλη μια εντολή για την άμεση αντικατάσταση των προβληματικών ελίκων.

Η διοίκηση είπε ότι τα νεότερα C-130J και C-130H που έχουν ήδη αναβαθμιστεί τα συγκροτήματα έλικας τους με το σύστημα NP2000 με οκτώ πτερύγια δεν επηρεάζονται από την παραγγελία.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε περισσότερα από τρία χρόνια που σημαντικός αριθμός C-130H προσγειώθηκε λόγω προβλημάτων στην έλικα. Τον Φεβρουάριο του 2019, η Πολεμική Αεροπορία καθήλωσε 60 C-130H – εκείνη την εποχή, σχεδόν το ένα τρίτο του στόλου – για αρκετές εβδομάδες λόγω ανησυχιών ότι τα πτερύγια της προπέλας πριν από το 1971 θα μπορούσαν να ραγίσουν. Αυτά τα C-130 αντικατέστησαν τα πτερύγια της έλικας τις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά με τον Stephen Losey
Ο Stephen Losey είναι ο ρεπόρτερ αεροπορικού πολέμου για το Defense News. Στο παρελθόν κάλυπτε θέματα ηγεσίας και προσωπικού στους Air Force Times και στο Πεντάγωνο, ειδικές επιχειρήσεις και αεροπορικό πόλεμο στο Military.com. Έχει ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να καλύψει τις επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Πηγή : https://www.defensenews.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *