Πεσόντες Αεροπόροι

Σμηναγός Αλέξης Μπρίντακ: Αθάνατος έπεσε υπέρ Πατρίδος!

Ο Σμηναγός Αλέξης Μπρίντακ ήταν ο πρώτος πεσών της ΠΑ με μαχητικά 3ης γενιάς. Έπεσε εν ώρα καθήκοντος, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης για την υπεράσπιση του ζωτικού χώρου, των σύγχρονων Θερμοπυλών του Αιγαίου. Έδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι άνθρωποι της ΠΑ εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν διότι αλλιώς, θα πολεμήσουν όπως εκπαιδεύτηκαν. Δείτε περισσότερα.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στα readiness της 116 και 117 Πτέρυγα Μάχης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της επαφής του με τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους οπλίτες θητείας, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, επισκέψεις στις έδρες των 116 και 117 Πτερύγων Μάχης (ΠΜ), στις Αεροπορικές Βάσεις Αράξου και Ανδραβίδας αντίστοιχα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στη Ναυτική Βάση της Βάρνα και στη Ναυτική Ακαδημία της

Από την Τετάρτη 16 έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Βουλγαρία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Υποναύαρχου (Rear Admiral) Kiril Mikhailov.

Πολεμική Αεροπορία

Κοντά στην απόκτηση τριών MQ-9 Reaper η ΠΑ “λόγο 110

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Πολεμική Αεροπορία

Η Πολεμική Αεροπορία σε συζητήσεις για την απόκτηση Βρετανικών C-130J

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει πως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 έγινε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ακολούθου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, στελεχών της DESA, καθώς και εκπροσώπου της εταιρείας “Marshall”, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Πολεμική Αεροπορία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους μαχητές της 114 Πτέρυγας Μάχης

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, την έδρα της 332 Μοίρας (332Μ), όπου είναι ενταγμένα τα οκτώ νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς […]

Δραστηριότητες

Στο Ιόνιο τα τρία Αεροπλανοφόρα του NATO

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τρία αεροπλανοφόρα χωρών – μελών του ΝΑΤΟ επιχειρούσαν στο Ιόνιο αυτή την εβδομάδα… μαζί. Πρόκειται για συγκέντρωση τρομακτικής ισχύς πυρός, που περιλαμβάνει συνολικά 150 μαχητικά αεροπλάνα, ιπτάμενα ραντάρ κι ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

ΓΕΕΘΑ

Ορκωμοσία Σπουδαστών Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στην οποία παρέστη ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Πολεμική Αεροπορία

Ορκίστηκαν οι Επαγγελματίες Οπλίτες της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των διακοσίων σαράντα επτά (247) Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ) στην Τρίπολη, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Βαγενά.