Πολεμική Αεροπορία

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με την επωνυμία «SPARTAN SPEAR» μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και ενός Στρατηγικού Βομβαρδιστικού Αεροσκάφους τύπου Β – 52 της Bomber Task Force της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Πολεμική Αεροπορία

Χρυσή ευκαιρία για την ΠΑ από την απόσυρση αεροσκαφών της

Χρυσή ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία να ενισχύσει τον στόλο της ιδίως με μεταγωγικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού…  Η USAF θέλει να αποσύρει 310 αεροσκάφη (μαχητικά , μεταφορικά κ.ά) σύμφωνα με την πρόταση προϋπολογισμού 185,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό 2024 (FY24), η οποία βέβαια πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσου, κάτι όχι […]

ΓΕΕΘΑ

Ενισχύεται η Ελληνοϊσραηλινή Αμυντική Συνεργασία για το Έτος 2023

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 υπεγράφη στο Τελ Αβίβ το «Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) Ελλάδας – Ισραήλ» (Defence Cooperation Program) για το έτος 2023 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Συνταγματάρχη Gil Dolov.

Πολεμική Αεροπορία

Τελετή Απονομής Πτυχίων της 1ης ΕΣ ΣΑΠΕ έτους 2023

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε, η τελετή απονομής πτυχίων της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΣΑΠΕ), στην Αεροπορική Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, για το έτος 2023.

Πολεμική Αεροπορία

Η ΠτΔ επισκέφθηκε την Μοίρα των αδικοχαμένων χειριστών του F-4E

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες την 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, όπου είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη F-4 Phantom II και στην οποία υπηρετούσαν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός Τακτικής […]

Πολεμική Αεροπορία

Τα Ελληνικά Rafale στην άσκηση «Neptune Strike 23-1»

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «Neptune Strike 23-1» όπου απέδειξαν ότι διαθέτουν και τα μέσα και την εμπειρία όχι απλά να λαμβάνουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας αλλά και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δραστηριότητες

Πλήθος ασκήσεων Ελλάδος και Ισραήλ σε πολυσύνθετα σενάρια (Φωτογραφίες)

Από την Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος συνεκπαιδεύσεις με τις Χερσαίες Δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ και Αρχηγού Στόλου στο Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο συμμετοχής του Πολεμικού Ναυτικού στην Επιχείρηση «ΑΝΤΑRES», το γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ).

Πολιτική

Παράδοση Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού στο Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου που στεγάζεται εντός της 111 Πτέρυγας Μάχης, από το ΣΟΕΔ και την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττας Μακρή.