ΓΕΕΘΑ

Διεξαγωγή Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Network of Logistics Hubs in

Από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, η Διεύθυνση Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/Γ1) διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), το τρίτο Συνέδριο εμπειρογνωμόνων του προγράμματος της Permanent Structured Cooperation (PESCO) με θέμα «Network of Logistics Hubs in Europe and Support to Operations».

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της Σφαγής από τα βουλγαρικά

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της Σφαγής από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής, στη Δράμα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Δραστηριότητες Αρχείο Βίντεο

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023 : Η 343 Μοίρα σε αποστολή RENEGADE [pics

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», εξετάστηκε το επεισόδιο πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος (RENEGADE), που δεν τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ούτε το Σχέδιο Πτήσης του, και οι ενέργειές του τείνουν να εξελιχθούν σε εναέρια απειλή εναντίον αστικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χώρας.

Διεθνή

Η Τσεχία φεύγει από τα Gripen και μπαίνει στα F-35…

Η κυβέρνηση της Τσεχικής Δημοκρατίας ενέκρινε την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Lockheed Martin F-35. Το συμβόλαιο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση και πυρομαχικά, εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αρχείο Βίντεο Στρατιωτική Ιστορία Ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας

Σαν σήμερα στις ΕΔ : Οι πρώτες εκπαιδεύσεις χειριστών στο

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1931 ο Υπολοχαγός Γεώργιος Καλογράκος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως.             Στις 29 Σεπτεμβρίου 1937 ο Σμηναγός Ανδρέας Κατσικάλης απεβίωσε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, συνέπεια θανάσιμου τραυματισμού του σε αεροπορικό ατύχημα.             Στις 29 Σεπτεμβρίου 1944, Ο Ανθυποσμηναγός […]

Ατυχήματα - Συμβάντα Πεσόντες Αεροπόροι

Σαν σήμερα το 1978 συντρίβεται με F-1CG ο Υποσμηναγός Δημήτριος

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1978, ο Υποσμηναγός Δημήτριος Δερμούτης έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του F-1C της 334 Μοίρας Παντός Καιρού κατέπεσε και συνετρίβη νοτιοδυτικά του αεροδρομίου της 114 Πτέρυγας Μάχης λόγω αποκοπής πτερυγίων αεροσυμπιεστή, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης εκπαιδευτικής πτήσεως.

Πολεμική Αεροπορία

Το 251 ΓΝΑ πρωτοπορεί – Τεχνολογία Αιχμής στη Νευροχειρουργική Κλινική

Από τον Αύγουστο του 2023, ξεκίνησε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η λειτουργία της νέας τρισδιάστατης απεικόνισης (3D C-arm). Συνεργάζεται με τον νευροπλοηγό (neuronavigation), ο οποίος είναι διαθέσιμος στη Νευροχειρουργική Κλινική του 251ΓΝΑ, από το έτος 2017 και χρησιμοποιείται σε επεμβάσεις που αφορούν σε παθολογίες του εγκεφάλου.

Πολεμική Αεροπορία

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στο ΚΕΑΤ

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον Διοικητή του Air Warfare Center, Major General Khalid AlHarbi, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής του, Ταξίαρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκης.

Δραστηριότητες Αρχείο Βίντεο

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023 : Σε εφαρμογή τέθηκε χθες το πρωτόκολλο «Renegade»

Σε εφαρμογή τέθηκε χθες το πρωτόκολλο «Renegade» με αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, με την Πολεμική Αεροπορία να απογειώνει μαχητικά έτοιμα για την αντιμετώπιση κάθε σεναρίου. Του Χρήστου Μαζανίτη

Διεθνή

Τα Αυστραλιανά Taipan αποσύρονται νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρόνο τους

Ο στόλος των ελικοπτέρων Taipan δεν θα επιστρέψει σε επιχειρησιακή κατάσταση πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο της απόσυρσης του, τον Δεκέμβριο του 2024, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μαρλς.