Πότε θα αξιωθούμε κι εμείς ? Μονάδα παραγωγης Γερμανικών Ηλεκ. Αυτοκινήτων στην Ελλάδα

 Πότε θα αξιωθούμε κι εμείς ? Μονάδα παραγωγης Γερμανικών Ηλεκ. Αυτοκινήτων στην Ελλάδα

 

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Next.e.Go επέλεξε που θα κατασκευστεί η μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα! Το Newsauto έχει το ρεπορτάζ…

Η Next.e.Go είναι μία γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που προορίζονται κυρίως για αστικές μετακινήσεις. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δει στην Ελλάδα να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά της αλλά είναι ήδη γνωστή στο ευρύ κοινό, καθώς από το 2020 έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατασκευάσει δικό της εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η επένδυση που θα γίνει θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πως στο εργοστάσιο της θα απασχολούνται σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι ενώ έμμεσα θα ξεπερνούν τους 5.000. Η ετήσια παραγωγή οχημάτων υπολογίζεται μεταξύ 30.000 – 45.000 μονάδων, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για παραγωγή οχημάτων στην Ελλάδα που αυτήν την στιγμή παράγει ελάχιστα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα παραπάνω λίγο πολύ τα γνωρίζουμε, ή… κάτι έχουμε ακούσει. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δει ακόμα πράξεις γεγονός που οφείλεται σε δύο σημαντικούς παράγοντες. Την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς πολλοί προμηθευτές της γερμανικής εταιρείας έχουν έδρα στη χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *