ΚΙΜΩΝ, ΝΕΑΡΧΟΣ & ΦΟΡΜΙΩΝ : Tέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η ναυπήγηση των τριών φρεγατών του Στόλου

 ΚΙΜΩΝ, ΝΕΑΡΧΟΣ & ΦΟΡΜΙΩΝ : Tέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η ναυπήγηση των τριών φρεγατών του Στόλου

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η ναυπήγηση των τριών νέων φρεγατών του Ελληνικού Στόλου. Εκείνες τις μέρες αναμένεται να πέσει στην θάλασσα και να βρει από την dry δεξαμενή η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ . Σειρά θα πάρει και η φρεγάτα «ΝΕΑΡΧΟΣ», που θα πέσει στην θάλασσα την άνοιξη του 2024, ενώ σειρά για την dry δεξαμενή θα πάρει ο «ΦΟΡΜΙΩΝ»’ για να μεταμορφωθεί σε πολεμικό πλοίο.

Η φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ» θα είναι το πλοίο το οποίο από την αρχή θα διαθέτει την πλήρη Ελληνική διαμόρφωση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με κυρίαρχο την ύπαρξη 32 εκτοξευτών για τους πανίσχυρους πυραύλους Aster 30. Διαμόρφωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις δύο πρώτες Ελληνικές FDI μετά την παράδοση τους στο Πολεμικό Ναυτικό όπως ήδη έχει συμφωνηθεί προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

Στο Ναυτικό Επιτελείο επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση από την πρόοδο των εργασιών στα Γαλλικά ναυπηγεία με την εικόνα να μεταφέρεται συνεχώς στο ΓΕΝ από το κλιμάκιο αξιωματικών το οποίο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη Lorient και παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της ναυπήγησης. Ανάλογη είναι η ικανοποίηση και στη Γαλλική πλευρά που ‘’τρέχει’’ τις εργασίες με καταιγιστικό ρυθμό και επιβεβαιώνει τις Ελληνικές προσδοκίες. Την ώρα μάλιστα που διεκδικεί ένα ακόμη μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο δεν είναι άλλο από τις καινούργιες κορβέτες του Ελληνικού Στόλου.

Την ίδια ώρα πάντως οι Γάλλοι διαμηνύουν ότι η λήξη της προθεσμίας για την ενεργοποίηση της option για την 4η FDI στα τέλη Ιουνίου δεν συνεπάγεται και ακύρωση της καθώς είναι διατεθειμένοι να δώσουν επιπλέον χρόνο στην Αθήνα. Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε διπλή προεκλογική περίοδο με τη νέα κυβέρνηση εκτός απροόπτου να αναλαμβάνει εντός Ιουλίου.

Δείτε περισσότερα 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *