Δύσκολο να ενταχθούν στο NATO Σουηδία – Φιλανδία, επίσης δύσκολο…τα Τούρκικα F-16…

 Δύσκολο να ενταχθούν στο NATO Σουηδία – Φιλανδία, επίσης δύσκολο…τα Τούρκικα F-16…

Ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε το λάθος του κατευνασμού του Ερντογάν για να πάρει την σύμφωνη γνώμη για την είσοδο της Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, δίνοντας το ΟΚ στην Τουρκία για την αγορά F-16. Κάτι τέτοιο είναι  λίγο δύσκολο να γίνει καθώς είναι δεμένος ακόμα στο Ρώσικο άρμα, επίσης είναι δύσκολο να ενταχθούν οι δύο χώρες στο NATO μιας και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν μέσω του Ερντογάν…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Η δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο, Μπάιντεν για την επιθυμία του να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16 που διαθέτει η Τουρκία, είναι τουλάχιστον μη παραδεκτή. (Για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για την προεδρική δήλωση).Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος, και θα το πληρώσει η Αμερική, διότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, δεν θα αλλάξει, δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στη Δύση. Θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να τάσσεται εναντίον των στρατηγικών συμφερόντων της Δύσης.

Βεβαίως είναι δικαίωμα του κ. Μπάιντεν, αλλά με την εισήγηση αυτή -εάν δεν ηττηθεί στη Βουλή και τη Γερουσία- θα ενισχύσει ένα αυταρχικό ηγέτη, τον Ταγίπ Ερντογάν, που απειλεί όλες τις γειτονικές χώρες και για 48 χρόνια κατέχει μία χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κύπρο.

Κατά τα άλλα ο Αμερικανός πρόεδρος καυχιέται ότι είναι υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Λόγια του αέρα… Ο κ. Μπάιντεν είναι αυτός που χαρακτήρισε τον Ερντογάν αυταρχικό ηγέτη, υπονοώντας τότε ότι πρέπει να φύγει από την ηγεσία της Τουρκίας.
Όλα αυτά τα ξέχασε ο πρόεδρος της Αμερικής; Παίζει (πάλι) κάποιο παιγνίδι; Ή δεν αποφασίζει αυτός για την εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *