Αναγνώριση του Συστήματος Διασφάλισης Αξιοπλοΐας των Ιπτάμενων Μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το NATO

 Αναγνώριση του Συστήματος Διασφάλισης Αξιοπλοΐας των Ιπτάμενων Μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το NATO

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία αναγνώρισης του συστήματος διασφάλισης της αξιοπλοΐας των ιπτάμενων μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το NATO, με την έκδοση του σχετικού Πιστοποιητικού Αναγνώρισης ΝΑΤΟ (NATO Recognition Certificate).

Το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης NATO επιδόθηκε στον εθνικό αντιπρόσωπο της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα Αξιοπλοΐας (NATO Airworthiness Advisory Group), από τον Διευθυντή Defence Investment/Armament & Aerospace Capabilities (DI/A&ACAP) του NATO και πρόεδρο της Επιτροπής Αεροπορίας (NATO Aviation Committee) κ. Giorgio Cioni, στο πλαίσιο της 14ης συνάντησης της ομάδας, η οποία έλαβε χώρα στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης ΝΑΤΟ ισχύει για 4 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής του και ανανεώνεται περιοδικά ανά τετραετία με την επανάληψη της διαδικασίας αναγνώρισης.

Με την εν λόγω πιστοποίηση οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εναρμονίζονται με την πολιτική και τις απαιτήσεις αξιοπλοΐας της Συμμαχίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής των ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και επιχειρήσεις του NATO.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *