“Παγώνουν” τα F-16 Block 50 – Τροποποιείτε το πρόγραμμα παράδοσης των έξι τελευταίων Rafale F3R

 “Παγώνουν” τα F-16 Block 50 – Τροποποιείτε το πρόγραμμα παράδοσης των έξι τελευταίων Rafale F3R

Rafale F3R

“Παγώνουν” έξι εξοπλιστικά προγράμματα
Την αναστολή των χρηματοδοτήσεων αποφάσισε η κυβέρνηση για κάποια μεγάλου κόστους εξοπλιστικά προγράμματα, που ήταν σε πρώιμο στάδιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεξέταση της αναγκαιότητάς τους, διότι τα δημοσιονομικά είναι περιορισμένα. Έτσι, η νέα ηγεσία και τα Γενικά Επιτελεία θα κληθούν να επαναξιολογήσουν προγράμματα που δεν έχουν ακόμα χρηματοδοτηθεί.

Η κατασκευή των τριών φρεγατών Belharra, η παράδοση των τελευταίων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R, ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε έκδοση Viper και η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, που και αυτή φαίνεται ότι λόγω ελλείψεως οικονομικών πόρων θα τροποποιηθεί. Για αυτά τα προγράμματα πάντως έχουν προβλεφθεί πιστώσεις 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα που «παγώνουν» είναι η επέκταση και αναβάθμιση του Ναυστάθμου της Κρήτης, η δημιουργία ναυτικής βάσης στον Αλμυρό Μαγνησίας, η αγορά τεσσάρων κορβετών, η αναβάθμιση των 38 F-16 Block 50 (ένα πρόγραμμα πάντως που θεωρείται από όλους αναγκαίο), η αναβάθμιση των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS και η κατασκευή ακόμη μίας φρεγάτας Belharra.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *