Ποιοι θα συμμετάσχουν στην αναμέτρηση ΠΑ με άλλες 4 Αεροπορίες σε Blue Flag ?

 Ποιοι θα συμμετάσχουν στην αναμέτρηση ΠΑ με άλλες 4 Αεροπορίες σε Blue Flag ?

Λεπτομέρειες  για την συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση Blue Flag  που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ισραήλ διέρρευσαν από την ΠΑ.

Έτσι λοιπόν η Βlue Flag θα διεξαχθεί από 13 έως 29 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Βάση Ovda, στην έρημο Negev, και θα συμμετάσχουν σε αυτήν αεροπορικές δυνάμεις από τις παρακάτω χώρες:

Η Ισραηλινή Αεροπορία με αεροσκάφη F-15C/D και F-16 blk 30/52

H ΠΑ με τα 4 αεροσκάφη F-16 Βlock 52+ της 340 Μοίρας και κλιμάκιο 45 ιπταμένων και τεχνικών

H USAF με F-15E Strike Eagle

H Πολωνική Αεροπορία με F-16 blk 52+

H Iταλική Αεροπορία με αεροσκάφη TORNADO και AMX.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη των αποστολών που μπορούν να αναλάβουν τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις αποστολές εναέριας μάχης και στα πακέτα CΟΜΑΟ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η Blue Flag χωρίζεται σε δύο στάδια: Την πρώτη εβδομάδα της άσκησης, από τις 17 έως 21 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν πτήσεις εξοικείωσης, αποστολές Εναέριας Μάχης, mini COMAO, αποστολές Ηλεκτρονικού Πολέμου και αφέσεις πραγματικών βομβών (GBU/JDAM) σε ειδικό πεδίο βολής της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Τη δεύτερη εβδομάδα της άσκησης και συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν αποστολές COMAO εναντίον Ισραηλινών αεροσκαφών F-15 και F-16 και αποστολές Ground Base Air Defence.

Για να δούμε: Θα τους “βάλουμε – πάλι – τα γυαλιά”;

Πηγή: http://www.defencenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *