Σαν σήμερα οι Πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας

 Σαν σήμερα οι Πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας

Ανθυποσμηναγός (Ι) Ηλίας Μπαρμπούνης

Ανθυποσμηναγός (Ι) Ηλίας Μπαρμπούνης
Ανθυποσμηναγός (Ι) Ηλίας Μπαρμπούνης

Σαν Σήμερα στις 12/10/1955, ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Ηλίας Μπαρμπούνης έχασε τη ζωή του λόγω πτώσεως του αεροσκάφους του F-84G στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αγιάς Λάρισας.

Γεννήθηκε το 1934 στις Καμάρες Αχαΐας.

Τον Ιούλιο του 1953 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας (τμήμα εφέδρων χειριστών). Το Μάρτιο του 1955 αποφοίτησε με το βαθμό του εφέδρου ανθυποσμηναγού και τοποθετήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Σκοτώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1955 σε αεροπορικό ατύχημα, που συνέβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, λόγω πτώσεως του αεροσκάφους του F-84G στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αγυιάς Λάρισας.

Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κόττας
Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κόττας

Σαν Σήμερα στις 12/10/1944, ο Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κόττας έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του, τύπου Spitfire της 335ης Μοίρας Διώξεως, απογειώθηκε από αεροδρόμιο της Ιταλίας για επιθετική αποστολή πάνω από τη Γιουγκοσλαβία χτυπήθηκε από εχθρικά αντιαεροπορικά πυρά και κατέπεσε στο έδαφος.

Σαν Σήμερα στις  12 Οκτωβρίου 1944, ο Επισμηναγός Περικλής Σιακαντάρης, ο Ανθυποσμηναγός Χρήστος Ντούβλης, ο Επισμηνίας Δημήτριος Στρατής και ο Επισμηνίας Τηλέμαχος Σοφιανός έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης με αεροσκάφος Baltimore της 70 Operational Training Unit, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στο έδαφος, στην περιοχή Ισμαηλία Αιγύπτου.

Σαν Σήμερα στις 12/10/1944
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία, τέσσερα ελληνικά Spitfire V της 335 Μοίρας Διώξεως εκτελούν αποστολή ’’sweep’’ στην περιοχή Bugojno – Mostar Jablanica, πλήττοντας εχθρικά φορτηγά. Κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκε ο αρχηγός του Σχηματισμού Επαμεινώνδας Κοττάς, ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο πεσόντα των επιχειρήσεων 1940-1944.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *