Το έβδομο κατά σειρά Rafale έτοιμο για παράδοση στην ΠΑ

 Το έβδομο κατά σειρά Rafale έτοιμο για παράδοση στην ΠΑ

Έτοιμο προς παράδοση στη χώρα μας είναι το έβδομο κατά σειρά μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale από τους Γάλλους κατασκευαστές, σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση που έλαβε η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Οι επιτελείς είναι εντυπωσιασμένοι με τις δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροπλάνων τα οποία έχουν δοκιμαστεί πολλαπλώς σε μια σειρά επιχειρήσεων και ασκήσεων πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΤΟΥ Γεωργίου Σαρρή
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Μάλιστα είναι τόσο ικανοποιημένοι που ζητούν να μας σταλούν και τα υπόλοιπα που έχουμε παραγγείλει, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το σχετικό αίτημα σύμφωνα με πληροφορίες μεταβιβάστηκε αρχικά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνύ κατά τη συνάντηση που είχαν αρχές του μήνα στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη στην Πράγα.

Ο κ. Λεκορνύ αφού το συζήτησε με τους ιθύνοντες της κατασκευάστριας εταιρείας διαβεβαίωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και θα γίνει. Η χώρα μας έχει παραγγείλει συνολικά 24 Rafale τα οποία αποκτούμε σταδιακά. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών έχει ένα μεγάλο ατού. Δεν είναι απαραίτητο να εμπλακεί σε κλειστές αερομαχίες.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *