Σαν σήμερα 30/11 στην Αεροπορική Ιστορία

 Σαν σήμερα 30/11 στην Αεροπορική Ιστορία

Σαν σήμερα στις 30/11/1961

Το προσωπικό του Αεροπορικού Αποσπάσματος CONGO της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας τιμήθηκε με την ευαρέσκεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αρ. Πρωτοπαπαδάκη, για τις υπηρεσίες του τόσο στον ΟΗΕ όσο και στους ομογενείς στην ανεξαρτοποιηθείσα περιοχή του CONGO (Μάρτιος – Νοέμβριος 1961).

Σαν σήμερα στις 30/11/1917

Η Αεροπορική Υπηρεσία Στρατού, αποτελούμενη από το Επιτελείο τη Μοίρα Ελευσίνας και το Απόσπασμα Μούδρου, μεταστάθμευσε από την Ελευσίνα στη Θεσσαλονίκη, όπου επρόκειτο να αναδιοργανωθεί στους κόλπους των Συμμαχικών Δυνάμεων.

Σαν σήμερα στις 30/11/1912

Ο Υπολοχαγός αεροπόρος Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποίησε την τελευταία του αποστολή κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Νικόπολης με παρατηρητή τον Υπολοχαγό Ν. Πάσσαρη, για να εκτελέσει αναγνωριστική πτήση πάνω από το Μπιζάνι.Η αποστολή όμως δεν ολοκληρώθηκε, γιατί το αεροπλάνο, λόγω βλάβης του κινητήρα, κατέπεσε κοντά στη Φιλιππιάδα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παρατηρητή. Στη συνέχεια ο Καμπέρος υπέβαλε την παραίτησή του, επιστρέφοντας στο Πυροβολικό.

www.haf.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *