Σαν σήμερα καταρρίπτεται το Blenheim με τους Ανθυποσμηναγό Κούλη, Σμηναγό Παπαγεωργίου και Σμηναγό Χαραλάμπους

 Σαν σήμερα καταρρίπτεται το Blenheim με τους Ανθυποσμηναγό Κούλη, Σμηναγό Παπαγεωργίου και Σμηναγό Χαραλάμπους

Bristol Blenheim Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Κούλης – Σμηναγός Δημήτριος Παπαγεωργίου – Σμηναγός Σταμάτιος Χαραλάμπους

Σαν σήμερα στις 14/11/1940
Αεροσκάφη των 32 και 33 Μοιρών Βομβαρδισμού προσβάλλουν τα αεροδρόμια Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, καταστρέφοντας πολλά ιταλικά αεροπλάνα (ελληνική απώλεια ένα Blenheim με φονευθέντες τους Σμηναγό Χαραλάμπους Σταμάτιο, Σμηναγό Παπαγεωργίου Δημήτριο και Ανθυποσμηναγό Κούλη Κωνσταντίνο). Επίσης αεροπλάνα Potez 25 της 4ης Μοίρας Στρατιωτικής Συνεργασίας εκτελούν αναγνώριση, βομβαρδισμό και πολυβολισμό των εχθρικών τμημάτων.

Ένα αεροπλάνο πλήττεται με αποτέλεσμα το θάνατο του χειριστή, Υποσμηναγού Γιάκα Δημητρίου. Τέλος οι Μοίρες Διώξεως πραγματοποιούν 42 εξόδους στην περιοχή της Κορυτσάς. Κατά τις αερομαχίες οι Ιταλοί χάνουν τρία Fiat CR.42, ενώ τέσσερα ελληνικά ΡΖL υφίστανται ζημιές.

 

Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Κούλης
Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Κούλης

Γεννήθηκε το 1918 στη Νάουσα Ημαθίας.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου. Αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1940 με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπασπιστή και τον Ιούλιο του ίδιου έτους μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας Πολυβολητής-Παρατηρητής.

Κατά την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου υπηρετούσε στην 32η Μοίρα Βομβαρδισμού.

Σκοτώθηκε στις 14 Νεομβρίου 1940, όταν το αεροπλάνο τύπου Blenheim στο οποίο επέβαινε επιστρέφοντας από επιτυχή αποστολή βομβαρδισμού κατά του αεροδρομίου Κορυτσάς, χτυπήθηκε από εχθρικό πυροβόλο προστασίας του αεροδρομίου και εξερράγη στον αέρα.

Σμηναγός Δημήτριος Παπαγεωργίου
Σμηναγός Δημήτριος Παπαγεωργίου

Γεννήθηκε το 1909 στην Αράχωβα Λακωνίας.

Τον Απρίλιο του 1929 κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Αεροπλοΐας για να εκπαιδευτεί ως χειριστής αεροπόρος. Πήρε το πτυχίο του τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου και ονομάστηκε Λοχίας.

Κατά την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου υπηρετούσε στην 32η Μοίρα Βομβαρδισμού.

Σκοτώθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1940, όταν το αεροπλάνο τύπου Blenheim στο οποίο επέβαινε επιστρέφοντας από επιτυχή αποστολή βομβαρδισμού κατά του αεροδρομίου Κορυτσάς, χτυπήθηκε από εχθρικό πυροβόλο προστασίας του αεροδρομίου και εξερράγη στον αέρα.

Σμηναγός Σταμάτιος Χαραλάμπους
Σμηναγός Σταμάτιος Χαραλάμπους

Γεννήθηκε το 1918 στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Τον Οκτώβριο του 1932 κατατάχθηκε στο Τμήμα Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας. Αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 1935 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού και ακολούθως φοίτησε στο Σχολείο Γενικής Εκπαιδεύσεως και Ειδικοτήτων παίρνοντας πτυχίο χειριστή παρατηρητή.

Κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο υπηρετούσε στην 32η Μοίρα Βομβαρδισμού.

Σκοτώθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1940, όταν επιστρέφοντας από επιτυχή αποστολή βομβαρδισμού κατά του αεροδρομίου της Κορυτσάς, το αεροσκάφος Blenheim, στο οποίο επέβαινε, χτυπήθηκε από εχθρικό πυροβόλο προστασίας του αεροδρομίου και εξερράγη στον αέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *