Συνάντηση Νικολάου Χαρδαλιά με τον Βούλγαρο ομόλογό του

 Συνάντηση Νικολάου Χαρδαλιά με τον Βούλγαρο ομόλογό του

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία, συναντήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Γιορντάν Μποζίλοφ (Yordan Bozhilov).

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ισχυρές και φιλικές σχέσεις των δυο χωρών, πυλώνας της κοινής στρατηγικής και στενής συνεργασίας τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Οι δύο Υφυπουργοί, ανέπτυξαν θέματα και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών, καθώς και την από κοινού διαχείριση των προκλήσεων και απειλών που αντιμετωπίζει σύσσωμη η Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα της Military Academy “GS Rakovski”, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Υποστράτηγος Τοντόρ Ντότσεφ (Todor Dochev). Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την οργάνωση, τα προγράμματα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, ενώ είχε σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις της.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *