Σύσκεψη υπό τον ΥΦΕΘΑ Νικόλαο Χαρδαλιά για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου

 Σύσκεψη υπό τον ΥΦΕΘΑ Νικόλαο Χαρδαλιά για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου «Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης» στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους μελετητές για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, σχεδιασμών και τα επερχόμενα στάδια κατασκευής, εξοπλισμού και λειτουργίας του Πάρκου.

Το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης θα κατασκευαστεί εντός τριετίας με την αποκλειστική δωρεά της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ) Δράμας «ΚΥΚΛΩΨ» και θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης με την επωνυμία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Οι Έλληνες και η Θάλασσα», θα φιλοξενήσουν την ιστορία του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ελληνικής ναυτοσύνης μέσα από τα ιστορικά παραδείγματα, τις τέχνες, την παράλληλη αλλά και πολλές φορές κοινή πορεία του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού στην εγκαθίδρυση του ελληνικού κράτους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η δωρεά τελεί υπό την παρακολούθηση του Γραφείου για τη συνέργεια με την Κοινωνία των Πολιτών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του συνόλου των φορέων της Περιφέρειας Αττικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας πλαισίωναν και ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Ιωάννης Ζερβάκης, Σύμβουλος του κ. Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνέργεια με την Κοινωνία των Πολιτών, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Συνταγματάρχης Μιχαήλ Σοσώνης, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *