Χαιρετισμός “ετοιμότητας” απο τον Α/ΓΕΕΘΑ στην τελετή ονοματοδοσίας του ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

 Χαιρετισμός “ετοιμότητας” απο τον Α/ΓΕΕΘΑ στην τελετή ονοματοδοσίας του ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

default

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και Κύριοι,

Με μεγάλη ικανοποίηση, χαρά και υπερηφάνεια παρευρίσκομαι σήμερα εδώ στην Διοίκηση Ταχέων Σκαφών επ’ ευκαιρία της τελετής ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ».

Σήμερα ένα ολοκαίνουριο Πολεμικό Πλοίο με σημαντικότατη ισχύ πυρός έρχεται να προσθέσει την δύναμη των όπλων του στην συνολική ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνοντας υπηρεσία στις ελληνικές θάλασσες και όχι μόνο.

Το όνομα του πλοίου σημαδιακό, με έντονους συναισθηματικούς συνειρμούς, πρόσφατους σχετικά στη συλλογική μνήμη, συνειρμούς που άγγιξαν ευαίσθητες χορδές στις ψυχές όλων των Ελλήνων, σε στιγμές που φόρτισαν το Έθνος. Ο Μάχιμος Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, υπήρξε κι αυτός ένας από εμάς. Ήταν κι έμεινε στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων, ως ένας απ’ αυτούς που όταν ήρθε η ώρα, έδωσε το υπέρτατο αγαθό, την ζωή του, για να υπερασπιστεί το εθνικό έδαφος, όπως το εθνικό χρέος επιτάσσει! Τιμή και δόξα σ’ αυτόν και την οικογένειά του!

Έτσι το όνομα «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», που μέχρι σήμερα ήταν ταυτισμένο στην συνείδηση των Ελλήνων με την ύστατη θυσία υπέρ της Πατρίδας, εφεξής θα ταυτίζεται και με την ισχύ του Ναυτικού μας την οποία θα εκπέμπει η παρουσία, η φωτιά και το ατσάλι αυτού του Πλοίου. Στη θέα του, οι δυνητικοί επιβουλείς μας θα βλέπουν ένα πολεμικό πλοίο «ἄξιον φοβηθῆναι», για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Θουκυδίδη. Ενώ την ίδια στιγμή, με την επιβλητική του παρουσία στα ακριτικά μας νησιά, οι νησιώτες μας θα πλημμυρίζουν με αισθήματα υπερηφάνειας και σιγουριάς ότι οι ελληνικές θάλασσες βρίσκονται σε στιβαρά και πανάξια χέρια. Στα χέρια των άξιων απογόνων του Θεμιστοκλή, του Μιαούλη και του Κουντουριώτη.

Κυρίες και κύριοι, η σημερινή μέρα σηματοδοτεί έναν ακόμα σταθμό στην αλματώδη και πρωτοφανή πανθομολογουμένως εθνική προσπάθεια που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση των Ελληνικών Όπλων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είμαι ευτυχής και υπερήφανος γι’ αυτό, και θα’ θελα εκ βάθους καρδίας να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλλουν με τις αποφάσεις, τις πράξεις και τον κόπο τους σε αυτό, που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα, αφού καθιστά την Ελλάδα ισχυρότερη και ικανότερη στον αμυντικό τομέα.

Δεν θα φθάναμε όμως στο σημερινό αποτέλεσμα, χωρίς τον μόχθο και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι μας προσέφεραν ένα ακόμα πανίσχυρο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Γι’ αυτό και τους ευχαριστώ θερμότατα. Όπως ευχαριστώ και τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού που συντόνισαν μεθοδικά την απόδοση του Πλοίου στον Στόλο.

Απευθυνόμενος στον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του ΒΛΑΧΑΚΟΥ, σας καλώ να τιμήσετε και το Πλοίο που σας παραδίδει από το υστέρημά του σήμερα ο ελληνικός λαός, αλλά και το Όνομά του.

Σας καλώ να το υπηρετήσετε με πάθος, πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, υψηλό φρόνημα και μέγιστη προσήλωση στο καθήκον σας.

Σας καλώ να μείνετε πιστοί στην μακραίωνη και τρισένδοξη ελληνική ναυτική παράδοση και ιστορία, αποδεικνύοντας την ναυτοσύνη σας στη θάλασσα.

Σας καλώ να είστε έτοιμοι να πλεύσετε «μεθ’ ορμής ακαθέκτου» εναντίον οποιουδήποτε επίδοξου επιβουλέα, όπου και όποτε απαιτηθεί, με την ψυχή σας δοσμένη στις επιταγές του ρητού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» που διέπει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας στο βάθος των αιώνων.

Ο Άγιος Νικόλαος να στέκει πάντοτε φύλακας και προστάτης στην πλώρη σας
Καλές θάλασσες.
Σας ευχαριστώ πολύ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *