Τρίτη συντριβή CV-22 Osprey στην Ιαπωνία σε μικρό χρονικό διάστημα

 Τρίτη συντριβή CV-22 Osprey στην Ιαπωνία σε μικρό χρονικό διάστημα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα αμερικανικό αεροσκάφος V-22 Osprey με, με 8 επιβαίνοντες, συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του νησιού Γιακουσίμα στην επαρχία Καγκοσίμα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας στις 29 Νοεμβρίου 2023. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της 10ης Περιφερειακής Ακτοφυλακής, η κλήση έκτακτης ανάγκης για το περιστατικό λήφθηκε γύρω στις 14.45 LT.


Αυτή την στιγμή  διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εστάλησαν περιπολικά σκάφοι και αεροσκάφη. Προς το παρόν, η κατάσταση των μελών του πληρώματος είναι άγνωστη, αν και έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του αεροσκάφος, ανέφεραν οι Japan Times

Σύμφωνα με τις ελάχιστες λεπτομέρειες που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, το Osprey μπορεί να συνετρίβη περίπου 2 με 4 χιλιόμετρα μακριά από ένα αεροδρόμιο στη Γιακουσίμα.

Αυτό είναι το τρίτο από μια σειρά περιστατικών και ατυχημάτων που αφορούν τα Osprey V-22 (παραλλαγές MV-22 και CV-22, αντίστοιχα που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ) στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη πριν από αυτή συνέβη στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία, στις 27 Αυγούστου 2023, όταν ένα USMC MV-22B προσγειώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης. Το αεροσκάφος μετέφερε 23 πεζοναύτες των ΗΠΑ, τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *