Τα “γεράκια” της 332 Μοίρας πετάνε για Γαλλία…

 Τα “γεράκια” της 332 Μοίρας πετάνε για Γαλλία…

Φωτογραφία Ιωάννης Ρηγόπουλος

Στην Αεροπορική Βάση Mont de Marsan στη νοτιοδυτική Γαλλία αναμένεται να διεξαχθεί η μεγάλη γαλλική διακλαδική Άσκηση «VOLFA-2024» με την συμμετοχή της 332 Μοίρας.

Είναι για μια ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου άσκηση προετοιμασίας μάχης, τύπου INVITEX-LIVEX που διοργανώνεται ανά δύο χρόνια και αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των μονάδων των συμμετεχουσών χωρών. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετέχουν με μαχητικά αεροσκάφη Rafale της 332 Μοίρας “Γεράκι”.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης «VΟLFA», θα εκτελεστούν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών αποστολών που καλύπτουν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, με συμμετοχή μεγάλων Σχηματισμών Comao, σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου και πολλαπλών απειλών.

Συγκεκριμένα τα ελληνικά Rafale θα συμμετέχουν σε:

Αμυντικές/Επιθετικές Επιχειρήσεις (Defensive/Offensive Counter Air).
Εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη (Close Air Support).
Αεροπορική Αποτροπή (Air Interdiction).
Δυναμική Στοχοποίηση (Dynamic Targeting).
Έρευνα και Διάσωση Μάχης (Combat Search and Rescue).
Στοχοποίηση Χρονοευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Targeting).

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στη γαλλική άσκηση τόσο το 2020 όσο και το 2022 με μαχητικά F-16 Block 50 από την 347 Πολεμική Μοίρα «Περσέας» και F-16 Block 52+adv από την 340 Πολεμική Μοίρα «Αλεπού».

Στην Άσκηση «VOLFA 2024», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενδυνάμωση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας με φίλες και σύμμαχες Χώρες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *