Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας ΓΕΕΘΑ και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας ΓΕΕΘΑ και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, ο Διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ και ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθηγητής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης, συνυπέγραψαν Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας με την ονομασία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΑΠΘ, στις εγκαταστάσεις της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στην Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΑΠΘ, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, καθώς και η διαρκής αναβάθμιση της παρεχόμενης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνέχεια της υφιστάμενης συμφωνίας του κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις «Στρατηγικές Σπουδές», μεταξύ της ΑΔΙΣΠΟ και του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, η Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

● Υποστήριξη του υφιστάμενου ΠΜΣ στις «Στρατηγικές Σπουδές».
● Σύσταση κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΑΔΙΣΠΟ με έργο την υποβολή τριμηνιαίων αναλυτικών αναφορών (reports) σε σχέση με τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, προς ενημέρωση και αξιοποίηση από την ΑΔΙΣΠΟ και το ΓΕΕΘΑ.
● Επίβλεψη ερευνητικών εργασιών που εκπονούνται στο πλαίσιο των μαθημάτων «Γεωπολιτικής» και «Διαχείρισης Κρίσεων» του κοινού ΠΜΣ, και ανάρτηση επιλεγμένων εξ αυτών σε ηλεκτρονική βάση που θα δημιουργήσει το ΑΠΘ.
● Οργάνωση και διεξαγωγή 2 συνεδρίων κατ’ έτος, επί θεμάτων επικαιρότητας ή ιδιαίτερης σημασίας για την ασφάλεια της Χώρας.
● Διεξαγωγή ομιλιών με διαλέκτες εγνωσμένου κύρους, προερχόμενους από το εξωτερικό.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα μετά την υπογραφή του κοινού ΠΜΣ, η οποία αντικατοπτρίζει τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, ως προς την διαλειτουργικότητά των ΕΔ και ειδικότερα την εξωστρέφειά τους προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, καθώς εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις ικανότητες του προσωπικού των ΕΔ, και ενισχύει έτι περαιτέρω την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξή του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *