332 Μοίρα “Γεράκι” : Αεροσκάφη και προσωπικό πανέτοιμοι για όλα !

 332 Μοίρα “Γεράκι” : Αεροσκάφη και προσωπικό πανέτοιμοι για όλα !

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Ο στόχος που είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή που τροχοδρομήσαν τα Rafale στην Τανάγρα, ήταν να τρέξει με τον ενδεδειγμένο τρόπο η εκπαίδευση ιπτάμενων και μηχανικών της 332 Μοίρας «Γεράκι».


Σχεδόν δυο χρόνια μετά, με εξόδους που ξεπέρασαν τις 2000, διαρκή μελέτη και προσπάθεια, οι άνθρωποι της μοίρας στάθηκαν ενώπιον των αξιολογητών από το Αρχηγειο Τακτικής Αεροπορίας.

Η εξαντλητική αξιολόγηση ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις ημέρες οι πάντες εξετάστηκαν σε όλα τα επιχειρησιακά σενάρια αλλά και στο πως θ’ ανταπεξέλθουν σε ακραίες συνθήκες.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου η 332 Μοίρα «Γεράκι» με την σφραγίδα των αξιολογητών του επιχειρησιακού Αρχηγείου, το στελεχιακό δυναμικό των Rafale F3R ολοκλήρωσε την λεγόμενη σε Νατοϊκο πρότυπο Final Operational Capability – FOC.

Η Μοίρα αξιολογήθηκε ως προς την επιχειρησιακή της ικανότητα, υποστήριξη και διαλειτουργικότητα, σε όλο το εύρος των επιχειρήσεων που θα κληθεί να εκτελέσει και όπως και στην Αρχική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση (Initial Operational Capability – IOC), ιπτάμενοι και μηχανικοί αντεπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης φέρνει την αλλαγή σελίδας στην 332 Μοίρα αλλά και την πολεμική Αεροπορια η οποία εντάσσει πλήρως τα Rafale F3R σε οποιονδήποτε σχεδιασμό, είτε εθνικό είτε Συμμαχικό.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *