Οι εξομοιωτές Rafale και F-35 στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 Οι εξομοιωτές Rafale και F-35 στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Για τις όμορφες  ιδιαιτερότητες και τις καινοτομίες της φετινής 86ης ΔΕΘ που θα διεξαχθεί 10 με 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μεγάλες επενδυτικές προσδοκίες από την παρουσία της τιμώμενης χώρας που είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις θεματικές για την τεχνολογία, το digital Greece, την ενέργεια, την κυκλική οικονομία αλλά και στον εξομοιωτή του αεροσκάφους Rafale που προμηθεύθηκε η Πολεμική Αεροπορία,  θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «θα έχουμε μία από τις καλύτερες εκθέσεις που ζήσαμε την τελευταία δεκαετία».

«Πρώτη φορά έχουμε αραβική χώρα σε όλη την ιστορία του θεσμού της έκθεσης» είπε ο κ. Ποζρικίδης αναφερόμενος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τιμώμενη χώρα, τονίζοντας πόσο φιλικά είναι στο επιχειρείν. Όπως αποκάλυψε ο κ. Ποζρικίδης στη Βεργίνα Τηλεόραση, έρχεται πολύ μεγάλη αντιπροσωπία με πάνω από 50 εταιρίες που κάποιες έχουν επενδύσεις σε όλο τον κόσμο όπως πχ. Το Excel στο Λονδίνο, το μεγάλο εκθεσιακό συνεδριακό στα dock στο Λονδίνο, που ανήκουν στα ΗΑΕ. Η αποστολή που θα έρθει στη φετινή ΔΕΘ ξεπερνά τα 300-400 άτομα με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών «που είναι πολύ υψηλό αξίωμα εκεί.» Ήδη έχουν προγραμματιστεί πολλά B to B με τις επιχειρήσεις και B to G με την κυβέρνηση, με διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους επενδυτικών οργανισμών. Τα ΗΑΕ, μπορεί να έχουν μεγάλη παρουσία (τουριστικά) στη Μύκονο και Σαντορίνη, όχι όμως στην ηπειρωτική χώρα. Ευκαιρία για τη Μακεδονία για ξένες άμεσες επενδύσεις. Οι Εμιρατιανοί ενδιαφέρονται για τη Β. Ελλάδα. Βλέπουν τη διασύνδεση με τα Βαλκάνια. Ενδιαφέρονται για μεγάλα project. Δίνουμε μια πλατφόρμα επιχειρηματικής συνεργασίας και επενδύσεων που μπορεί να εξελιχθεί όπως έγινε και με την Αμερική ως τιμώμενη χώρα», τόνισε.

Θα πετούν γεράκια επάνω από τη ΔΕΘ – Πρώτη φορά εξομοιωτής του Rafale

«Έρχονται πάρα πολλές εκπλήξεις στη φετινή ΔΕΘ. Θα πετάνε και γεράκια, που είναι το σύμβολο των ΗΑΕ, πάνω από την έκθεση. Νομίζω πως θα έχουμε μία από τις καλύτερες εκθέσεις που ζήσαμε την τελευταία δεκαετία. Το εκθεσιακό κομμάτι φέτος είναι sold out. Επίσης, για πρώτη φορά, θα έχουμε simulator των αεροσκαφών, Rafale μαζί και F35, το επόμενο εξελιγμένο όπλο που θα διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Νιώθουμε περήφανοι για αυτά αλλά δεν τα έχουμε δει ποτέ. 10 Μέρες θα είναι εδώ οι somulators και με μια σειρά που θα ετοιμάσει η Πολεμική Αεροπορία, θα μπορεί ο κόσμος να το βλέπει τον εξομοιωτή  Rafale», σημείωσε ακόμη ο κ. Ποζρικίδης.

Πηγή : thesstoday.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *