Σαν σήμερα τα γεγονότα των Ενόπλων Δυνάμεών

 Σαν σήμερα τα γεγονότα των Ενόπλων Δυνάμεών

Σαν Σήμερα στις 21/06/1928

Το αεροσκάφος της Στρατιωτικής Αεροπορίας Breguet 19 (‘ΕΛΛΑΣ’) που πραγματοποιούσε το γύρο της Μεσογείου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Bourget στο Παρίσι. Οι δεξιώσεις και η προβολή στον Τύπο, που ακολούθησε μετά την άφιξη των δύο Ελλήνων αεροπόρων του πληρώματος έδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα στο γεγονός. Επίσης, έγινε πρόταση να λάβουν μέρος στο αεροπορικό διαγωνισμό ‘Παρίσι – Βουκουρέστι’ χωρίς ενδιάμεση προσγείωση.

Σαν Σήμερα στις 21/06/1921
Έξι αεροσκάφη De Havilland D.H. 9 των Ναυτικών Σμηνών, συνοδευόμενα από ένα καταδιωκτικό Spad, πλήττουν επιτυχώς με αλλεπάλληλες επιθέσεις σημαντικούς στόχους της Κιουτάχειας (δημόσια κτήρια, στρατώνες, σιδηροδρομικό σταθμό και αεροδρόμιο). Ένα από τα αεροσκάφη βομβαρδίζει επίσης το σιδηροδρομικό σταθμό του Αλαγιούντ και καταυλισμό εχθρικών στρατευμάτων. Το αντιαεροπορικό πυρ βάλλει καταιγιστικά εναντίον των ελληνικών αεροσκαφών, ενώ κάνει την εμφάνισή του τουρκικό καταδιωκτικό, το οποίο ύστερα από 10λεπτη σκληρή πάλη με ένα D.H. 9 καταρρίπτεται. Το αποτέλεσμα της αερομαχίας αυτής επιβεβαίωσε αργότερα ο Τούρκος Επιτελάρχης της 4ης Τουρκικής Μεραρχίας που συνελήφθη αιχμάλωτος.

Σαν Σήμερα στις 21/06/1918
Αεροπόροι της Ναυτικής Αεροπορίας προσέβαλαν με επιτυχία το γερμανικό αεροδρόμιο Ζέρεβιτς, στις εκβολές του ποταμού Νέστου, όπου ήταν η βάση υδροπλάνων, και φωτογράφησαν τις εχθρικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *