Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα

 Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα

Την Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Carles Maria Casajuana Palet και τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Πρεσβείας Captain Federico Antonio Garcia Castro.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις συνέπειές της για την αρχιτεκτονική ασφαλείας του Ευρω-ατλαντικού χώρου, καθώς και στον ρόλο της Σούδας και ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης για την υποστήριξη της Ανατολικής Πτέρυγας της Συμμαχίας.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της περιοχής, στην εμβάθυνση της Στρατιωτικής μας Συνεργασίας με τις περισσότερες αραβικές χώρες και το Ισραήλ όπως και με χώρες των Βαλκανίων, καθώς και στην συνεργασία τους με αυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των Τριμερών Σχημάτων «Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου», «Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» και του «Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ».

Τέλος συζήτησαν για τις δυνατότητες αναβάθμισης της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των 2 Χωρών με κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, με ανταλλαγή προσωπικού σε οντότητες και Στρατηγεία του ΝΑΤΟ που φιλοξενούν στο έδαφός τους, καθώς και με ανταλλαγή επισκέψεων σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε φωτογραφίες

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *