Εντός ημερών η απάντηση για Black Hawk και C-130

 Εντός ημερών η απάντηση για Black Hawk και C-130

Οι εκτιμήσεις των στελεχών της Lockheed Martin για τα αιτήματα που έχει στείλει η Ελλάδα και πώς συνδέονται με τα τουρκικά F-16.

Κινητικότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αναμένεται εντός του Οκτωβρίου καθώς εκτός απροόπτου οι ΗΠΑ θα στείλουν απαντητικές επιστολές (LoA) σε ενδιαφέρον που εκδηλώσει η χώρα μας.

Η Ελλάδα προσδοκά σε αναβάθμιση της μεταγωγικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων -που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα προβληματική εικόνα- και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει την προμήθεια τόσο ελικοπτέρων Black Hawk όσο και αεροσκαφών C-130.
Όπως σημείωναν στο «ΒΗΜΑ» αρμόδιες πηγές με γνώση των εξελίξεων αλλά και τις προθέσεις της Lockheed Martin η απάντηση για τα ελικόπτερα «Black Hawk» αναμένεται τον επόμενο μήνα, ενδεχομένως και η απάντηση για τα C-130.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη τα παραπάνω είναι ζητήματα που μπορούν να ξεκλειδώσουν και να προχωρήσουν πολύ πιο εύκολα από τα F-35, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις. Ωστόσο, η προμήθεια του μαχητικού πέμπτης γενιάς θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια στάση αναμονής προκειμένου να φανεί ένα «φως στο τούνελ» των τουρκικών F-16. Το τελευταίο εξαρτάται από την διπλωματική στάση της Τουρκίας που συνδέεται – μεταξύ άλλων – και με το θέμα της Σουηδίας. Ακόμα και εκεί ωστόσο στελέχη της LM τολμούν μία πρόβλεψη για τον Οκτώβριο.

tovima

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *