ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο Σ.Φ.Ε.Α. : Θέλουν να επιστρέψει το “ΒΕΛΟΣ” στο Παλαιό Φάληρο…

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο Σ.Φ.Ε.Α. : Θέλουν να επιστρέψει το “ΒΕΛΟΣ” στο Παλαιό Φάληρο…

Α/Τ ΒΕΛΟΣ

Απαράδεκτο θεωρούμε το αίτημα που έχει υποβάλει ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.), να επιστραφεί το “ΒΕΛΟΣ” στο «Πάρκο ναυτικής παράδοσης» στο Π.Φάληρο…

Απαράδεκτο το αίτημα που έχει υποβάλει ο Σ.Φ.Ε.Α. προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να επιστραφεί το “ΒΕΛΟΣ” στην αρχική του θέση… Να επισημάνουμε στο Σύλλογο ότι : Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο να προτείνει λύσεις ούτως ώστε να μείνει το Αντιτορπιλικό στη Θεσσαλονίκη σε ένα πιο κατάλληλο θαλάσσιο χώρο, παρά να παροτρύνει, η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς “Ναυτικό Πολεμικό Μουσείο”.

Οι Θεσσαλονικείς τιμούν το Πολεμικό Ναυτικό και έχουν αγκαλιάσει το ιστορικό έκθεμα σε αντίθεση με το Παλαιό Φάληρο όπου οι επισκέπτες ήτανε ελάχιστοι… Εκτός αυτού να θυμίσουμε στο Σύλλογο ότι… Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε τις μάχες του για την ανεξαρτησία ολόκληρου του Έθνους και ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ.Ε.Α.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, το ιστορικό πλοίο, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, κρατήθηκε όρθιο χάρη στη συνδρομή ρυμουλκού που έσπευσε σε βοήθειά του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, γιατί εξακολουθεί να κωφεύει στα διαβήματά μας – και τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών – που προειδοποιούσαν ότι «η κατάσταση του πλοίου είναι ΑΚΡΩΣ ανησυχητική κι επισφαλής», καθώς ο χώρος της Νέας Παραλίας στην Θεσσαλονίκη στον οποίο μεταφέρθηκε το πλοίο είναι εντελώς ακατάλληλος και δεν πληρούνται οι διεθνείς προβλέψεις ασφαλείας κατά ISPS Code κι επιπλέον γιατί σαν πολεμικό πλοίο δεν έχει την κατάλληλη προστασία, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι επισφαλής γιατί δεν συνιστά ασφαλές λιμάνι. Αντιθέτως, είναι ανοιχτός στους ανέμους [κυρίως βαρδάρης] και στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το μνημείο να είναι απολύτως απροστάτευτο από τα καιρικά φαινόμενα. Για ένα πλοίο 80 ετών που χρειάζεται συστηματική και ιδιαίτερη συντήρηση, οι συνθήκες αυτές είναι καταστροφικές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *