Αρχές Οκτωβρίου η τελετή καθέλκυσης της «ΚΙΜΩΝ»

 Αρχές Οκτωβρίου η τελετή καθέλκυσης της «ΚΙΜΩΝ»

ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΙΜΩΝ

Στις 4 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να λάβει χώρα η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI Belharra κλάσης «ΚΙΜΩΝ». Στο ναυπηγείο της Λοριάν στη βορειοδυτική Γαλλία θα βρεθούν οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Γαλλίας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΝ, ενώ, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, στην τελετή αναμένεται να παραστούν ο Eλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η F-601 «ΚΙΜΩΝ» είναι η πρώτη ελληνική φρεγάτα που θα βγει από τη ναυπηγική κλίνη της Group Naval και το δεύτερο πλοίο από την έναρξη του προγράμματος. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module), δηλαδή του ιστού στον οποίο βρίσκονται το κέντρο μάχης με το σύστημα CMS SETIS, τον θάλαμο επεξεργασίας και διαμεταγωγής πληροφοριών και το Sea Fire, το πρώτο ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών που επιτρέπει τον εντοπισμό και την ταυτόχρονη διαχείριση δεκάδων στόχων σε ζώνη 300 χιλιομέτρων με κάλυψη 360 μοιρών.

Καθώς η «ΚΙΜΩΝ» αποκτά «σάρκα και οστά» προγραμματίζεται η σταδιακή ενεργοποίηση των συστημάτων της, με το SETIS – το σύστημα διαχείρισης μάχης – να τίθεται σε λειτουργία στα τέλη του έτους. Μια από τις καινοτομίες του προγράμματος ναυπήγησης είναι ότι συγκροτήματα, όπως το PSIM, κατασκευάζονται και δοκιμάζονται εκτός πλοίου και όταν τοποθετηθούν είναι σχεδόν λειτουργικά, γεγονός που επιτρέπει την ολοκλήρωση της FDI σε μόλις 36 μήνες.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *