Σαν σήμερα χάνουν την ζωή τους οι Χατζηιωάννου, Σωτηριάδης, και Αραπατζής

 Σαν σήμερα χάνουν την ζωή τους οι Χατζηιωάννου, Σωτηριάδης, και Αραπατζής

Blenheim MKIV – Χατζηιωαννου – Αραπατζης – Σωτηριάδης

Στις 30 Δεκεμβρίου 1940, ο Σμηναγός Κλεάνθης Χατζηιωάννου, ο Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Σωτηριάδης και ο Ανθυποσμηναγός Νικόλαος Αραμπατζής έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πολεμικής αποστολής αναγνωρίσεως και βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία.

 

Σμηναγός Κλεάνθης Χατζηιωάννου
Σμηναγός Κλεάνθης Χατζηιωάννου

 

Βαθμός Σμηναγός

Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού

Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

 

Γεννήθηκε το 1918 στην Αθήνα.

Τον Οκτώβριο του 1935 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας απ’ όπου αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1938 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού και πτυχίο χειριστή.

Σκοτώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1940 κατά τη διάρκεια πολεμικής αποστολής αναγνωρίσεως και βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία, πάνω από τον τομέα του Β’ Σώματος Στρατού, ως παρατηρητής αεροπλάνου Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Σωτηριάδη και τον Ανθυποσμηναγό Νικόλαο Αραμπατζή.

Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Σωτηριάδης
Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Σωτηριάδης

Γεννήθηκε το 1917 στη Θεσσαλονίκη.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου. Αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1940 και ακολούθως εκπαιδεύτηκε ως Πολυβολητής-Βομβαρδιστής. Παίρνοντας το πτυχίο του τον Ιούλιο μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας.

Σκοτώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1940 κατά τη διάρκεια πολεμικής αποστολής αναγνωρίσεως και βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία, πάνω από τον τομέα του Β’ Σώματος Στρατού, ως χειριστής αεροπλάνου Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Σμηναγό Κλεάνθη Χατζηιωάννου και τον Ανθυποσμηναγό Νικόλαο Αραμπατζή.

Ανθυποσμηναγός Νικόλαος Αραμπατζής
Ανθυποσμηναγός Νικόλαος Αραμπατζής

Γεννήθηκε το 1914 στο Σουφλί Έβρου.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε ως μαθητής στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πυροβολικού Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1940. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Γενικής Εκπαιδεύσεως και Ειδικοτήτων ως Βομβαρδιστής-Πυροβολητής. Παίρνοντας το πτυχίο του τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας.

Σκοτώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1940 κατά τη διάρκεια πολεμικής αποστολής αναγνωρίσεως και βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία, πάνω από τον τομέα του Β’ Σώματος Στρατού, επιβάινοντας ως πλήρωμα σε αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Σμηναγό Κλεάνθη Χατζηιωάννου και τον Ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Σωτηριάδη.

http://www.pasoipa.org.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *