Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για την απόκτηση των Mirage 2000-9 των ΗΑΕ

 Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για την απόκτηση των Mirage 2000-9 των ΗΑΕ

Του Κώστα Σαρικά 

Η αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διαθέτει σήμερα συνολικά 64 μαχητικά Mirage 2000-9 σε έκδοση EAD/RAD αλλά και 15 εκπαιδευτικά σε έκδοση DAD.

Οι νεότερες πληροφορίες που αφορούν σε ενδεχόμενη απόκτηση των μαχητικών Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρουν ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό με πιθανότητες εξελίξεων τις ερχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τιμώμενη χώρα είναι τα ΗΑΕ και δεν αποκλείεται το θέμα να επανέλθει στο προσκήνιο αφού στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ισχυρής και φίλης Αραβικής χώρας. Όπως έχει αποκαλύψει το Newpost οι πρώτες συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με δεδομένη την άριστη σχέση της Αθήνας με το Αμπού Ντάμπι. Τόσο του πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας με τους Άραβες αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost το Αεροπορικό Επιτελείο αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις ωστόσο εμφανίζεται θετικό στο ενδεχόμενο απόκτησης των Εμιρατιανών μαχητικών. Αφού φαίνεται να γνωρίζει ότι πρόκειται για μαχητικά σε πολύ καλή κατάσταση, αναβαθμισμένα και κοντά στη λογική της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία διαθέτει και επιχειρεί εδώ και δεκαετίες με Γαλλικά μαχητικά. F1, Mirage 2000 EGM/BGM, Μirage 2000-5 και πρόσφατα Rafale F3R.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *