Ένα μη επανδρωμένο QF-16 αυτοκαταστρέφεται… [pics]

 Ένα μη επανδρωμένο QF-16  αυτοκαταστρέφεται… [pics]

QF-16

Η έκρηξη δεν οφείλεται ούτε σε σύγκρουση ούτε σε ατύχημα, πρόκειται για σκόπιμη για να δοκιμάσει ένα σύστημα τερματισμού πτήσης εναέριου στόχου. Η δοκιμή διεξήχθη από την 780η Μοίρα Δοκιμών και εποπτευόταν από το γραφείο ειδικού προγράμματος QF-16.

Ο σκοπός ήταν να αποδειχθεί ότι η σχεδίαση FTS θα είναι επαρκής για τον άμεσο τερματισμό της πτήσης ενός QF-16, καθώς και για τον προσδιορισμό του αποτυπώματος συντριμμιών σε ασφαλή εμβέλεια, σύμφωνα με τον Kevin Diggs, επικεφαλή δοκιμής και αξιολόγησης QF-16.

Το QF-16 είναι ένα επαναχρησιμοποιήσιμο drone εναέριου στόχου πλήρους κλίμακας τροποποιημένο από ένα F-16. Το QF-16 είναι ένας εναέριος στόχος πλήρους κλίμακας 4ης γενιάς για να αξιολογεί οπλικά συστήματα αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος, που διεξάγεται από την 53η Ομάδα Αξιολόγησης Όπλων στο Tyndall AFB. “Κανείς δεν μπορούσε να δει το μέγεθος της ζημιάς στην αρχή λόγω της ποσότητας καπνού που έβγαινε από το πεδίο δοκιμής, αλλά μόλις ο χώρος αποκαλύφθηκε από την έκρηξή, το F-16 είχε κοπή στη μέση μεταξύ του πιλοτηρίου και των πτερύγων. Μια μικρή μπάλα φλόγας έσκασε από τη μέση του αεροσκάφους, ακολουθούμενη από πυκνό μαύρο καπνό, αλλά χωρίς ήχο. Ο ήχος έφτασε αμέσως μετά με μια βαθιά αντήχηση. Περίπου στις 11:15 π.μ., με ένα κοινό σε απόσταση ασφαλείας να παρατηρεί την δοκιμή, η ομάδα υπευθύνων πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό του αεροσκάφους . Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν το 78-0097 από την 40η Μοίρα Πτητικών Δοκιμών.

 

Ήταν το πρώτο QF-16 παραγωγής που είχε μετασκευαστεί  το 2014. Το QF-16 αντικαθιστά σταδιακά QF-4 ως εναέριοι στόχοι τρίτης γενιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *