Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ με την Διοίκηση της ΕΑΒ για τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη

 Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ με την Διοίκηση της ΕΑΒ για τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη

Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι το μέλλον των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στην Ελλάδα καθώς σε καθημερινή βάση υπάρχουν θετικές εξελίξεις περί τού θέματος!

Άλλη μια συνάντηση πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την Διοίκηση της ΕΑΒ με κύριο θέμα την εξέλιξη στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη

Την Παρασκευή 08 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον κ. Ιωάννη Κούτρα Πρόεδρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), τον κ. Μιχαήλ Κορωναίο αντιπρόεδρο της ΕΑΒ, τον κ. Γριμάνη Θεόδωρο Ειδικό Σύμβουλο του ΥΠΕΘΑ και τον κ.Χρήστο Χριστοδούλου Σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων και στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, στις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος «ΑΡΧΥΤΑΣ» «Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων» καθώς και στις γενικότερες ερευνητικές δραστηριότητες και τις δυνατότητες σε ότι αφορά στην σχεδίαση και παραγωγή από την ΕΑΒ στον εν λόγω τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των Aεροχημάτων που εντάσσονται στην κατηγορία των Περιπλανώμενων Πυρομαχικών (Loitering Munition).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *