ΕΑΒ: Αποφοίτηση σπουδαστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 ΕΑΒ: Αποφοίτηση σπουδαστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΕΑΒ

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει παραχωρηθεί, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» (Military Cooperation Program), από το ΥΠΕΘΑ, για τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση του προσωπικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Οι 209 απόφοιτοι αποτελούν το δεύτερο τμήμα από το Γενικό Επιτελείο των ΗΑΕ που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας περίπου 2,5 ετών, που έχει υπογράψει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με τα ΗΑΕ και καλύπτει ένα φάσμα τεσσάρων ειδικοτήτων ως ακολούθως:

• Advanced Diploma in Military Aircraft Airframe and Powerplant Maintenance Engineering
• Advanced Diploma in Military Aircraft Avionics Maintenance Engineering
• Advanced Diploma in Military Aircraft Electronics Maintenance Engineering
• Advanced Diploma in Military Aircraft Mechanical Maintenance Engineering.

Την Τελετή Αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους ο Major General Staff των ΗΑΕ, Sultan Muftah
Alaryani, ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Sulaiman Hamed Salem Almazrouei, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος (ΑΚΑΜ) των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Colonel Saif Saeed Al Nuaimi, υψηλοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αντώνης Οικονόμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Δημήτριος Παπακώστας, καθώς και στελέχη της ΕΑΒ.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Δημήτριος Παπακώστας, συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες για την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλαν στο διάστημα της φοίτησής τους και υπογράμμισε την υψηλή ποιότητα του προγράμματος του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΕΑΒ, τονίζοντας ότι οι προσδοκίες εφεξής είναι υψηλές. Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει την ισχυρή βούληση της Διοίκησης της ΕΑΒ για την ενίσχυση των υποδομών του Εκπαιδευτικού Κέντρου με τη δημιουργία ακόμη δύο νέων κτιρίων στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους σπουδαστές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την προστιθέμενη αξία που θα προσδώσουν οι νέες υποδομές στο εκπαιδευτικό έργο.

Επιπρόσθετα συνεχάρη τα στελέχη του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΑΕ για την υποστήριξή τους σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στο προσωπικό της για την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τους στόχους της ΕΑΒ που σχετίζονται όχι μόνο με το παρόν Πρόγραμμα αλλά και με την επέκταση αυτού και τη συνολική αναβάθμιση των σπουδών που θα παρέχει η ΕΑΒ στο σύνολο των πελατών της.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των παπύρων στους αποφοίτους, ενώ παραδόθηκαν και τα βραβεία που απονέμει το Πρόγραμμα στους τρεις αποφοίτους που αρίστευσαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *