Εγκαίνια Υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ και ΣΟΑ-ΣΟΕΠΟΠ

 Εγκαίνια Υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ και ΣΟΑ-ΣΟΕΠΟΠ

Εγκαίνια Υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ και ΣΟΑ-ΣΟΕΠΟΠ

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη, εγκαινίασαν το νέο Υποκατάστημα Ειδικού Κέντρου Εφοδιασμoύ Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ) καθώς και 4 νέα κτήρια Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΣΟΑ – ΣΟΕΠΟΠ), στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β΄» στο Χαϊδάρι.

Η κατασκευή των εν λόγω εγκαταστάσεων εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για την διαρκή αναβάθμιση των υποδομών και την μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), με σκοπό την κάλυψη τόσο των αυξημένων αναγκών στέγασης, όσο και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του.

Ειδικότερα παραδόθηκαν προς χρήση 3 νέα κτήρια ΣΟΑ και 1 κτήριο ΣΟΕΠΟΠ, με δυνατότητα στέγασης 48 οικογενειών, καθώς και το νέο υποκατάστημα ΕΚΕΜΣ, του οποίου οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

● Πρατήριο τροφίμων – ποτών.
● Πολυκατάστημα.
● Καφετέρια – κυλικείο.
● Παιδική χαρά.
● Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής του ΕΚΕΜΣ χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τους πόρους του, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ έχει δρομολογηθεί ήδη η κατασκευή πρατηρίου υγρών καυσίμων και έχει προβλεφθεί η δημιουργία σταθμού πλύσης και συντήρησης οχημάτων.

Κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ, ενώ ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης έκανε σύντομη περιγραφή των έργων. Μετά το πέρας αυτής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ και των νέων κτηρίων ΣΟΑ – ΣΟΕΠΟΠ.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης:

● Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντηνιακός.
● Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. κ. Αλέξιος.
● Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη.
● Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός
● Ο π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς και διατελέσαντες Διοικητές της ΑΣΔΥΣ.
● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία του νέου υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ, το οποίο έρχεται να ενισχύσει την υφιστάμενη εφοδιαστική αλυσίδα των ΕΔ, και να προστεθεί στο συνολικό πλέγμα της διοικητικής μέριμνας από πλευράς υποδομών και εφοδιασμού των Μονάδων των ΕΔ, και μέριμνας για το προσωπικό.

Επισήμανε ότι οι νέες εγκαταστάσεις, τόσο του υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ όσο και των διαμερισμάτων ΣΟΑ-ΣΟΕΠΟΠ, αποτελούν το επιστέγασμα ενός ευρύτερου και εις βάθος χρόνου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στην διοικητική μέριμνα στις ΕΔ, καθώς και στην συστηματική προσπάθεια που κατεβλήθη από το ΓΕΣ, με άμεσο και απώτερο στόχο τα απτά οφέλη στην καθημερινή ζωή και διαβίωση του προσωπικού.

Τόνισε ότι η προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού είναι συνεχής και αποτελεί μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων του ΓΕΕΘΑ τα τελευταία 4 χρόνια, και σε αυτήν εντάσσονται έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συγκεκριμένους άξονες και αφορούν στην αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, στην κατασκευή και ανακαίνιση Στρατιωτικών Οικημάτων στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και στην χορήγηση ειδών ιματισμού, νέας στολής παραλλαγής και προστατευτικού εξοπλισμού.

Κλείνοντας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού που συνέβαλε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση και επιτυχή ολοκλήρωση, από πλευράς λειτουργικότητας και αισθητικής των εγκαινιαζομένων έργων, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική συνδρομή της στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *