Έκανε το μπάνιο της και κινητοποίησε όλη την κρατική μηχανή για Έρευνα-Διάσωση…(Πλήρωνε Έλληνα)

 Έκανε το μπάνιο της και κινητοποίησε όλη την κρατική μηχανή για Έρευνα-Διάσωση…(Πλήρωνε Έλληνα)

Με απορία βλέπουμε το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, να περιγράφει μια περίπτωση έρευνας – διάσωσης μίας 70χρονης, η οποία κάνοντας το μπάνιο της στη περιοχή ¨ΛΟΘΙΑΡΙΚΑ¨ Λάρδου ν. Ρόδου, κινητοποίησε ολόκληρη την κρατική μηχανή γιατί θεωρήθηκε αγνοούμενη…

Είναι άλλη μια περίπτωση που κοστίζει ακριβά στο κράτος, καθώς αναγκάστηκε πέραν των πλωτών μέσων του Λιμενικού, να απογειωθεί και ελικόπτερο Α/Ν της Πολεμικής Αεροπορίας (Super Puma) για έρευνα-διάσωση.

Το αποκορύφωμα όλης της ιστορίας, είναι να βρεθεί η 70χρονη αλλοδαπή, δηλώνοντας στις αρχές, ότι “δεν χρειάζομαι ιατρική φροντίδα, σας ευχαριστώ πολύ, καλό σας μεσημέρι “

Καλό θα είναι οι υφιστάμενοι αρμόδιοι να επαναξιολογήσουν τον μηχανισμό Έρευνας – Διάσωσης,  πότε πρέπει να κινητοποιείται και υπο ποιες συνθήκες, διότι όλα αυτά τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης από την τσέπη του.

Την ασυδοσία και την ανευθυνότητα του κάθε τυχάρπαστου, δεν γίνεται να την πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, έχουν πολλά άλλα να πληρώσουν…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  : ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για περιστατικό αγνοούμενης 70χρονης αλλοδαπής κολυμβήτριας, η οποία είχε μεταβεί για λήψη θαλάσσιου λουτρού, στην περιοχή ¨ΛΟΘΙΑΡΙΚΑ¨ Λάρδου ν. Ρόδου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η 70χρονη εντοπίστηκε στην περιοχή ¨ΓΥΨΟΣ” Λάρδου, να έχει εξέλθει στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, δηλώνοντας καλά στην υγεία της και ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *