Εκπαίδευση Εθνοφυλάκων – Τακτικές Ασκήσεις μετά Στρατευμάτων στο Γ΄ και Δ΄ Σώμα Στρατού.

 Εκπαίδευση Εθνοφυλάκων – Τακτικές Ασκήσεις μετά Στρατευμάτων στο Γ΄ και Δ΄ Σώμα Στρατού.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 και το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι Τακτικές Ασκήσεις μετά Στρατευμάτων στο Γ΄ και Δ΄ Σώμα Στρατού. Συγκεκριμένα :

• Η «ΕΡΚΕΙΟΣ ΖΕΥΣ – 23» πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΜΠΕΛΩΝΑ» με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ) «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» και Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Εχίνου, Κομοτηνής, Νέστου, Ξάνθης, Ροδόπης και Σαπών, ενώ εξετάστηκαν αντικείμενα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, εντός κατοικημένων τόπων.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς επίσης και συγγενείς των Εθνοφυλάκων.

• Η «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ – 23» πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα Λευκογείων με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων του 10ου Συντάγματος Πεζικού (10ο ΣΠ) «Χ ΜΠ» και Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Δράμας, Καβάλας και Σιδηροκάστρου, ενώ εξετάστηκαν αντικείμενα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ΣΣ/ΝRDC-GR) «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς επίσης και συγγενείς των Εθνοφυλάκων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *