Ελληνικές εταιρίες σε έργα της Naval Group

 Ελληνικές εταιρίες σε έργα της Naval Group

Τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών σε έργα που ανέλαβε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (ΕDF), ανακοίνωσε η Naval Group.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται εκ μέρους της Naval Group, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα αποτελέσματα των προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για το 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (ΕDF) ύψους 832 εκατ. ευρώ κοινοτικής χρηματοδότησης για την υποστήριξη 41 κοινών αμυντικών έργων έρευνας και ανάπτυξης. Επιλέχθηκαν 6 έργα Έρευνας και Ανάπτυξης με εφαρμογές της Naval, συνολικής χρηματοδότησης 193 εκ. € .

Η Naval Group συμμετέχει άμεσα σε 5 από αυτά τα έργα, μεταξύ των οποίων 3 μεγάλα έργα περιλαμβάνουν και Έλληνες εταίρους:

– Το έργο E-NACSOS (European Naval Collaborative Surveillance Operational Standard). στοχεύει στη διασφάλιση της υπεροχής των πλοίων επιφανείας της ΕΕ στη θάλασσα. Η Naval Group είναι συντονιστής του έργου με συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών Terra Spatium και ISD. Κόστος προγράμματος άνω των 100 εκατ. ευρώ σε 48 μήνες.

– Το έργο SWAT-SHOAL αναπτύσσει μια ιδέα συστήματος-συστημάτων, για την ενοποίηση επανδρωμένων και μη επανδρωμένων ναυτικών μέσων, συνεργαζόμενη αποτελεσματικά ως ομάδα για την επίτευξη μεγαλύτερης απόδοσης και αποτελεσματικότητας σε ένα ευρύ φάσμα υποβρύχιων αποστολών ενάντια σε κινούμενες υπόβρύχιες απειλές. Συμμετοχή της Prisma electronic και SOTIRIA TECHNOLOGY και συνολικό κόστος προγράμματος 25 εκατ. ευρώ σε 36 μήνες.

– Το έργο FEDERATES προτείνει μια ευρωπαϊκή λύση μοντελοποίησης και προσομοίωσης ως υπηρεσία για κατανεμημένη συνθετική εκπαίδευση και λήψη αποφάσεων, με συμμετοχή της Terra Spatium και Planetek, με κόστος προγράμματος 35 εκατομμύρια σε 36 μήνες.

Και μετά τις Ημέρες Συνεργατών R&D , η Naval Group προετοιμάζει τις προσκλήσεις του Νοεμβρίου 2023 για να επεκτείνει αυτή την ομάδα ελλήνων συνεργατών.

Η Naval Group ξεκίνησε να εργάζεται σε νέα έργα αμυντικής συνεργασίας R&D με ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στις Ημέρες Εταίρων R&D,που διοργάνωσε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για τις προσκλήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας 2023. Αυτές οι προσκλήσεις άνοιξαν για υποβολή στις 22 Ιουνίου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τις 22 Νοεμβρίου. Δείχνει ότι η σχέση μεταξύ της Naval Group και της ελληνικής βιομηχανίας είναι απτή, προχωρά με νέα έργα και οι Ημέρες Συνεργατών R&D της Naval αποτελούν μια πραγματική ευκαιρία δημιουργίας σχέση με περισσότερες ελληνικές εταιρείες και συνεργασίας σε ευρύτερα έργα του αμυντικού τομέα .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *