Μπορείς να το πεις και τρέλα…Η Ελλάδα έκανε 953 παραβιάσεις και καταπατά το Διεθνές Δίκαιο

 Μπορείς να το πεις και τρέλα…Η Ελλάδα έκανε 953 παραβιάσεις και καταπατά το Διεθνές Δίκαιο

Και όπως λέει ο λαός μας εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι !

Δηλώσεις μετά το πέρας της Τούρκικης ασκήσεως EFES 2022 παραχώρησε σε Τούρκους διαπιστευμένους δημοσιογράφους το Υπουργείο Άμυνας της χώρας τους για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Στις δηλώσεις φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και να κατηγορήσουν την Ελλάδα για καταφανείς παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου…Λογικό ακούγεται αφού για πρώτη φορά ίσως μετά από πολλά χρόνια αισθάνονται τον “φόβο” μιας επιθετικής (αμυντικής για εμάς) ενέργειας από μέρους μας

ο φόβος φυλάει τα έρμα…

Ακολουθούν οι δηλώσεις.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της συμμαχίας, η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει τον κλιμακωτό, επιθετικό λόγο, την υποκίνηση και τις παράνομες ενέργειες, αφήνοντας αναπάντητα όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνάντηση και συνεχίζοντας τις αβάσιμες κατηγορίες της κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα συνεχίζει τις παραβιάσεις της κατά των Νήσων του Μη Στρατιωτικού Καθεστώτος με στρατιωτικά σκάφη και αεροσκάφη και διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022. Και πάλι στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 73 επισκέψεις στα εν λόγω νησιά, 24 από αυτές από τον υφυπουργό Άμυνας και συνεχίστηκε η παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας προς τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς συνιστούν «υλική παραβίαση» των διατάξεων των Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάνης και των Παρισίων για το μη στρατιωτικό καθεστώς.

Λαμβάνονται δια της διπλωματικής οδού οι απαραίτητες πρωτοβουλίες κατά τέτοιων παραβιάσεων και επισκέψεων και διεξάγονται δραστηριότητες στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

Η ελπίδα μας.

– Οι Τούρκοι και οι Έλληνες που ζουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια κάνοντας δίκαιη χρήση του πλούτου της περιοχής,

– Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο νησί. Τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας, στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Ως εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Πηγή : https: msb.gov.tr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *