Ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ΓΕΕΘΑ

 Ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, έλαβε χώρα ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου – Γεώργιου Δένδια και των Υφυπουργών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη και κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο περί του έργου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και στις επιπτώσεις του αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή, που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας στην αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

Τόνισε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που τηρούν οι ΕΔ για την εκτέλεση της κύριας αποστολής τους στο πλαίσιο της εξασφάλισης των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας, έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης ή απειλής, γεγονός που αποδείχθηκε στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων κρίσεων κατά την υβριδική επίθεση στον Έβρο στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αλλά και καθ’όλη την διάρκεια των διαρρευσάντων έκτοτε 2,5 ετών, μέχρι και σήμερα.

Επισήμανε, στον τομέα της στρατιωτικής διπλωματίας, ότι το ΓΕΕΘΑ υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει εδραιώσει σημαντικές διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με συμμάχους, φίλους και εταίρους στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ιστορικές συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *