Εντολή Μητσοτάκη για άμεση λύση στα C-130

 Εντολή Μητσοτάκη για άμεση λύση στα C-130

Παρενέβη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που σε απόθεση στο αεροδρόμιο της Τανάγρας…

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου μια μάλλον ασυνήθιστη σύσκεψη. Αιτία ήταν μια απίστευτη κατάσταση, που είχε επιπτώσεις στη διεθνή εικόνα της χώρας. Τα C-130, που μετέφεραν τον οπλισμό που εξαρχής είχε υποσχεθεί να αποστείλει στο Κίεβο (μέσω Πολωνίας), καθηλώθηκαν, μην μπορώντας να συνεχίσουν την επιχείρησή τους.

Η Αθήνα αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια για την αποστολή από τη Βασιλική Καναδική Αεροπορία, η οποία αφιέρωσε για τον σκοπό αυτό δικά της μεταγωγικά. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους παριστάμενους στη σύσκεψη, ανάμεσα στους οποίους οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, άμεση λύση στο πρόβλημα, προκειμένου τα μεταγωγικά της Π.Α. να μπορούν να πετούν ξανά.

Ουχί παραδόξως, στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπακώστας. Από την Ουάσιγκτον, την περασμένη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός γνωστοποιούσε μια έντονη παρασκηνιακή συζήτηση, την πρόταση της «Λόκχιντ Μάρτιν», δηλαδή του κύριου πελάτη και εταίρου της ΕΑΒ, να αναλάβει ένα μέρος των εργασιών της εταιρείας, με σκοπό την αναβάθμισή της σε κέντρο αεροεπισκευών και συντηρήσεων. Η πρόταση που γνωστοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά, κρύβει το «σπάσιμο» της ΕΑΒ σε δύο εταιρείες, με εκείνη που θα αναληφθεί από τη «Λόκχιντ Μάρτιν» να αποκτάει το κομμάτι που αφορά τις εργασίες. Ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται βεβαίως και η συντήρηση των C-130.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *