Επίδομα στόλου: Έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού !

 Επίδομα στόλου: Έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού !

Τρεις λέξεις, αισιοδοξίας, δικαίωσης, αποφασιστικότητας. Τρεις λέξεις, συνέπεια της κυβερνητικής εξαγγελίας για την θέσπιση της πρόσθετης αμοιβής στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή είναι η έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία πολλές φορές βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους ακόμη και 220 ημέρες, ίσως και περισσότερες.
Και μπορεί τις ημέρες της απουσίας τα πλοία να δένουν σε ορισμένα λιμάνια στη νησιωτική Ελλάδα, τα πληρώματα να βγαίνουν έξω, αλλά αυτό δεν ισοσταθμίζει σε καμία περίπτωση την οικογενειακή εστία. Τα στελέχη αυτά κι εκείνη την ώρα βρίσκονται σε αποστολή.

Υπάρχουν πάντως και οι περιπτώσεις όπου τα πληρώματα βρίσκονται μονίμως εν πλω και εργάζονται διαρκώς σε βάρδιες προκειμένου το πλοίο ν’ ανταπεξέλθει στην αποστολή που του έχει δοθεί.

Άλλωστε το ναυτικό είναι το μόνο όπλο που θα το βρει κανείς σε ανάπτυξη με μονάδες επιφανείας κι όχι μόνο 365 ημέρες. Πάντοτε είτε για Εθνικούς λόγους, είτε για Συμμαχικούς, είτε γι’ ασκήσεις τα πλοία του στόλου βρίσκονται εκεί που χρειάζεται, επιδεικνύοντας την ισχυρή ιστορική συνέχεια του ναυτικού όπλου που κατέχει η Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *