“Γεννήθηκε… Έλληνας αεροπόρος”, και εξελίχθηκε ως ένας από τους καλύτερους πιλότους-δοκιμαστές της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ…

 “Γεννήθηκε… Έλληνας αεροπόρος”, και εξελίχθηκε ως ένας από τους καλύτερους πιλότους-δοκιμαστές της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ…

Είναι Έλληνας με καταγωγή από τον Πόντο και οι γονείς που μετανάστευσαν από περιοχή του Κιλκίς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γεννήθηκε… αεροπόρος, και εξελίχθηκε ως ένας από τους καλύτερους πιλότους-δοκιμαστές αεροσκαφών και συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Πέταξε και εξέλιξε σχεδόν όλους του τύπους μαχητικών και κατασκοπευτικών αεροπλάνων σε… αεροδιαστημικές πτήσεις και εκπαίδευσε περισσότερους από 130 άριστους χειριστές.

Ένα διάστημα υπηρέτησε και στην Ελλάδα, σε βάση του ΝΑΤΟ στην Λάρισα,( Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ #7 (CAOC 7), μια μονάδα αποτελούμενη από 90 πολυεθνικούς αεροπόρους) όπου γνώρισε την Γεωργία Σάκη, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δυο παιδιά.

Το όνομα του Αχιλλέας «Τσιλή» Σάκης (Τσακερέδες).

Στην καριέρα του κατέγραψε χρόνο πτήσης και εμπειρία σε πάνω από 25 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των F-15 Eagle, F-16 Falcon, T-43 (τροποποιημένο Boeing 737), ελικόπτερο UH-60 Blackhawk, T-38 Talon, C -12 Huron, C-17 Globemaster, F-18 Hornet, Learjet, MB-339, MB-326, C-130 Hercules, KC-135 Stratotanker, P3 Orion, MH-53 ελικόπτερο, T1A Jayhawk, T6 Texan, AT-6, T-37 Tweet και το το μοναδικό στον κόσμο VISTA (Variable Stability In-Flight Simulator Test Aircraft) F-16.

Εργάστηκε και ως μηχανικός δοκιμών πτήσης, όπου είχε τα προσόντα για να πετάξει με αεροσκάφη F-16, F-15, UH-1 και C-130. Οδήγησε μια ομάδα πτήσεων δοκιμών, αποτελούμενη από πάνω από 20 στρατιωτικούς, εργολάβους και πολιτικό προσωπικό.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *