Επίσημο αίτημα έναρξης των διαδικασιών για την απόκτηση των F-35 μέσα στον Ιούνιο…

 Επίσημο αίτημα έναρξης των διαδικασιών για την απόκτηση των F-35 μέσα στον Ιούνιο…

Επίσημο Αίτημα διαδικασιών ετοιμάζεται να αποστείλει η Αθήνα για την αγορά 5ης γενιάς αεροσκαφών F-35…

Των Γ. ΣΙΑΔΗΜΑ. ΧΡ. ΜΑΖΑΝΙΤΗ

Ακόμα και μέσα στον Ιούνιο η Αθήνα σχεδιάζει να στείλει το επίσημο αίτημα έναρξης των διαδικασιών για την απόκτηση των F-35, ενώ παράλληλα «τρέχουν» και οι διαδικασίες για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μετά το επίσημο ενδιαφέρον της Lockheed Martin, με στόχο η χώρα μας να συμμετάσχει στη γραμμή παραγωγής των μαχητικών πέμπτης γενιάς.

Επίσημο αίτημα έναρξης των διαδικασιών για την απόκτηση των F-35 μέσα στον Ιούνιο…, δηλαδή η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που θα σταλεί στην Ουάσιγκτον για τη διαθεσιμότητα και το κόστος των μαχητικών πέμπτης γενιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε την απόφαση για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών F-35. «Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσθέσουμε αυτό το φανταστικό αεροπλάνο στη δύναμη της Ελληνικής Αεροπορίας πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας. Και είμαι χαρούμενος που την Παρασκευή η Lockheed Martin εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον της για επένδυση στην ΕΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ηδη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Ουάσιγκτον, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, έδωσε το «πράσινο φως» στον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρήσει τις διαδικασίες για την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τον διπλό σχεδιασμό της Αθήνας για απόκτηση μαχητικών πέμπτης γενιάς, αλλά για και συμμετοχή στη γραμμή παραγωγής τους μέσω της ΕΑΒ είχε αποκαλύψει η Realnews την περασμένη Κυριακή.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *