“Κόβουν το βήχα” του Ερντογάν οι Αμερικάνοι, για να μην εξελιχθεί σε 2ος Πούτιν…

 “Κόβουν το βήχα” του Ερντογάν οι Αμερικάνοι, για να μην εξελιχθεί σε 2ος Πούτιν…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όσοι γνώριζαν και όσοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο «δουλεύουν» οι Αμερικανοί νομοθέτες, βεβαίως δεν εξεπλάγησαν με το νέο «χτύπημα» εναντίον της Τουρκίας, από τον γερουσιαστή Κρίστοφερ βαν Χόλλεν αυτή τη φορά. (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)


Μέγας υπερασπιστής και αυτός των δικαίων της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ακολουθήσει τον συνάδελφο του και συνοδοιπόρο του στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο βαν Χόλλεν ήρθε να προσθέσει στην τροπολογία του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, νέους όρους προς τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βγήκε από τα ρούχα του (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ).

Πέραν του τερματισμού των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο, ο βαν Χόλλεν ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων και των Αράβων συνεργατών της Αμερικής στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και επίσης να δεχθεί η Τουρκία την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο δεύτερος όρος, κουτσά-στραβά, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ο πρώτος θα απορριφθεί, διότι ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες τους Κούρδους του YPG, που σήκωσαν στις πλάτες τους τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών για τους Αμερικανούς.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Λευκός Οίκος αποκλείει ειδικά την εγκατάλειψη των Κούρδων, διότι από αυτούς εξαρτάται η εξολόθρευση των τρομοκρατών του ISIS. Οι Κούρδοι έχασαν πέραν των 10 χιλιάδων ανδρών και γυναικών στις μάχες, και οι Αμερικανοί νικούν ένα πόλεμο, που διαφορετικά θα τον είχαν χάσει.

Δείτε το βίντεο 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *