Ζωτικής σημασίας ο εκσυγχρονισμός των F-16 Block 30 για την Πολεμική Αεροπορία

 Ζωτικής σημασίας ο εκσυγχρονισμός των F-16 Block 30 για την Πολεμική Αεροπορία

Θρίλερ χωρίς τέλος ο εκσυγχρονισμός των παλιών εκδόσεων του F-16 σε ελληνική υπηρεσία. Κλείνοντας το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 Block 30 και Block 50, θα εξετάσουμε τον παράγοντα “κόστος”. Όπως όλα δείχνουν, μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, ανεξήγητων με βάση τα δεδομένα σε πολλές άλλες χώρες – χρήστες του τύπου, η Ελλάδα θα πληρώσει μάλλον ακριβά τις επιλογές της σε αυτό το κομμάτι. Παρακάτω εξηγούμε τους λόγους.


Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι η παράθεση στοιχείων και επιχειρημάτων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση διάθεση αρνητικής κριτικής. Αναγνωρίζονται επίσης οι προσπάθειες που καταβάλλονται την τελευταία τριετία, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα όμως, είναι υποχρέωση να επισημαίνονται όσες ενέργειες τα όποια λάθη και παραλείψεις, πάντα κατά την υποκειμενική μας άποψη, καταθέτοντας πάντα μια όσο το δυνατόν τεκμηριωμένη θέση, με βάση την -εξ ορισμού ατελή- δημοσιογραφική εικόνα.

Ο εκσυγχρονισμός όλων των F-16, είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα όχι μόνο για την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και για το σύνολο των Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η περαιτέρω εκμετάλλευσή τους θα εξασφαλίσει επαρκείς επιχειρησιακές ικανότητες για τα επόμενα 20 χρόνια, με χαμηλό κόστος, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει την υλοποίηση ζωτικών προγραμμάτων για τον Ελληνικό Στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και για την ίδια την Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *