Η 331 Μοίρα με τα Mirage 2000-5 βγαίνει ξανά στο εξωτερικό

 Η 331 Μοίρα με τα Mirage 2000-5 βγαίνει ξανά στο εξωτερικό

Η ολική επαναφορά της 114 Πτέρυγας Μάχης συνεχίζεται με εντυπωσιακό τρόπο. Μετά την επανασύσταση της 332 Μοίρας «Γεράκι», η οποία σταδιακά παραλαμβάνει τα πιο σύγχρονα μαχητικά που διαθέτει το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, τα Rafale F3R, ο «Θησέας», η 331 Μοίρα με τα Mirage 2000-5, όχι μόνο επιστρέφει για τα καλά στους ελληνικούς ουρανούς αλλά μετά από τέσσερα χρόνια βγαίνει ξανά στο εξωτερικό ως πρεσβευτής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
ΠΗΓΗ: cnn.gr

Τρία «δελταπτέρυγα» μαχητικά από την Τανάγρα βρίσκονται ήδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να λάβουν μέρος στο ATLC (Advanced Tactical Leadership Course), ένα σχολείο «TOP GUN» εφάμιλλο με το TLP, στο οποίο η Πολεμική Αεροπορία έχει μακρά παράδοση διακρίσεων. Το ATLC έχει επίσης σημαντική ιστορία αφού κάθε χρόνο συμμετέχει η αφρόκρεμα των αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου, ενώ φέτος, στην 32η διοργάνωση, εκτός από τα Εμιράτα και την Ελλάδα, λαμβάνουν μέρος η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Σαουδική Αραβία ενώ η Αυστραλία και η Ινδία συμμετέχουν ως παρατηρητές.

Η εκπαιδευτική σειρά του ATLC ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου. Για σχεδόν έναν μήνα, οι 250 αεροπόροι που βρίσκονται στη βάση Αλ Ντάφρα, τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΑΕ 30 χιλιόμετρα έξω από το Αμπού Ντάμπι, θα «πολεμούν» είτε μαζί είτε εναντίον των συμμετεχόντων, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους αλλά και τις δυνατότητες των μαχητικών τους σε κάθε είδος εναέριας μάχης. Αερομαχίες, προσβολές χερσαίων και ναυτικών στόχων, συνεργασία με άλλα αεροσκάφη και στοιχεία αεράμυνας και μικτοί σχηματισμοί που αναλαμβάνουν πολλαπλές αποστολές είναι ορισμένα μόνο από τα αντικείμενα στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν οι συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους και οι Έλληνες ιπτάμενοι της 331 Μοίρας.

Δείτε περισσότερα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *