Η ΕΑΒ πάει τρέχοντας το πρόγραμμα F-16V, πολύ πιο πριν οι παραδόσεις τους στην ΠΑ

 Η ΕΑΒ πάει τρέχοντας το πρόγραμμα F-16V, πολύ πιο πριν οι παραδόσεις τους στην ΠΑ

Καλοί είναι οι σχεδιασμοί για το μέλλον, για την Πολεμική Αεροπορία μετά το 2030, όμως η τουρκική απειλή είναι εδώ και είναι άμεση. Κατά συνέπεια, η είδηση που ακολουθεί και αφορά τα αναβαθμισμένα F-16V έχει μεγαλύτερη αξία και από ενδεχόμενη αγορά του… Battlestar Galactica. Όπως πληροφορείται το DP, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, τέθηκε σε λειτουργία ο κινητήρας του πρώτου -εάν εξαιρεθεί το πρωτότυπο που πετάει ήδη στις ΗΠΑ- αναβαθμισμένου F-16V και ακολουθεί η πρώτη του πτήση! Στον προγραμματισμό ακολουθεί αύριο και το δεύτερο.

Οι Αμερικανοί πιλότοι πιάνουν δουλειά και θα εκτελέσουν τα προβλεπόμενα στα προγράμματα δοκιμών, ώστε προτού βγει το 2022 η Πολεμική Αεροπορία να έχει πάρει στα χέρια της τα πρώτα τέσσερα F-16V με ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) και άλλες σημαντικότατες βελτιώσεις, που θα καταστήσουν άμεσα το αεροσκάφος σε απόλυτο κυρίαρχο του Αιγαίου και όχι μόνο. Μην έχουμε και καμία έκπληξη και δεν είναι μόνο τέσσερα. Διότι με τη φόρα που έχουν πάρει στην ΕΑΒ τίποτα δεν θα μας εκπλήξει…

Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται εξαιρετικά θετικά και αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην παρόξυνση της τουρκικής ρητορικής… Ο υπερφίαλος πρόεδρος Ερντογάν και ο υπερεθνικιστής κυβερνητικός εταίρος Μπαχτσελί σπαταλάνε τον χρόνο τους απειλώντας ανοικτά την εδαφική ακεραιότητα μια συμμαχικής χώρας εντός του ΝΑΤΟ (!) θα αντιληφθεί ότι ο συνδυασμός της εξυπηρέτησης πάγιων επεκτατικών διεκδικήσεων και εσωτερικών πολιτικών στόχων, δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *