Σαν σήμερα τα 2 Ελληνικά Noratlas της 354 ΜΤΜ συντρίβονται στην Κύπρο

 Σαν σήμερα τα 2 Ελληνικά Noratlas της 354 ΜΤΜ συντρίβονται στην Κύπρο

Στις 22 Ιουλίου 1974, ο Αντισμήναρχος Βασίλειος Παναγόπουλος, ο Αντισμήναρχος Στέργιος Συμεωνίδης, ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Δάβαρης και ο Αρχισμηνίας Ηλίας Άνθιμος έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος Noratlas της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης αποστολής στην Κύπρο, καταρρίφθηκε κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Στις 22 Ιουλίου 1974, ο Ανθυποσμηναγός Δημήτριος Χατζηαντωνίου έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης αποστολής.

Σαν Σήμερα στις 22/07/1974
Αεροσκάφη Noratlas της 354 Μοίρας Μεταφορών εκτέλεσαν την άκρως δυσχερή επιχείρηση αερομεταφοράς των Ελλήνων καταδρομέων από την Κρήτη (Σούδα) στην Κύπρο. Από τα 15 αεροσκάφη που συμμετείχαν στην αποστολή, υπό την κωδική ονομασία ‘‘ΝΙΚΗ‘‘, δύο δεν κατόρθωσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, ενώ ένα κατερρίφθη κατά την προσγείωσή του. Η κατάρριψη του Noratlas με χαρακτηριστικό κλήσεως ‘‘ΝΙΚΗ-4‘‘, στο λόφο της Μακεδονίτισσας, στοίχισε τη ζωή του πληρώματος και των 27 καταδρομέων (ένας διασώθηκε). Το τετραμελές πλήρωμα αποτελούσαν οι Αντισμήναρχοι Βασίλειος Παναγόπουλος και Στέργιος Συμεωνίδης, καθώς και ο Αρχισμηνίας Ηλίας Άνθιμος και ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Δάβαρης.

Σαν Σήμερα στις 22/07/1922
Αεροπόροι της Γ’ Μοίρας Αεροπλάνων της Στρατιωτικής Αεροπορίας πραγματοποιούν αναγνωριστική αποστολή στις περιοχές Αράμπ, Εϋρέν, Τσιφτελέρ, Καντίκιοϊ, Μπαρτακτσί και Σεϊντί Γαζή, και λαμβάνουν 66 φωτογραφικές πλάκες των τουρκικών γραμμών. Συγχρόνως ρίχνουν προκηρύξεις πάνω από τα εχθρικά στρατεύματα.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *