Σαν σήμερα το 1934 χάνουν την ζωή τους ο Ανθυποσμηναγός Ματθαίου και ο Ίκαρος Μαρινάτος

 Σαν σήμερα το 1934 χάνουν την ζωή τους ο Ανθυποσμηναγός Ματθαίου και ο Ίκαρος Μαρινάτος

Bristol Type 81A Μαρινάτος Ματθαίου

Στις 9 Ιανουαρίου 1934, ο Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Ματθαίου και ο Ίκαρος Πέτρος Μαρινάτος έχασαν τη ζωή τους ενώ εκτελούσε άσκηση φωτοπολυβόλου στο Μενίδι Αττικής με αεροπλάνο Bristol.

 

Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Ματθαίου
Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Ματθαίου

Βαθμός Ανθυποσμηναγός

Υπηρεσία / Μοίρα

Αεροσκάφος Bristol Type 81A “Greek version”

 

Γεννήθηκε το 1908 στη Νέα Πέλλη Φθιώτιδας.

Τον Οκτώβριο του 1926 κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1930 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως χειριστής-παρατηρητής στη Σχολή του Σέδες. Παίρνοντας το πτυχίο του τον Ιούλιο του 1932 μετατάχθηκε στην Αεροπορία με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Στις 9 Ιανουαρίου 1934, ενώ εκτελούσε άσκηση φωτοπολυβόλου στο Μενίδι Αττικής με αεροπλάνο Bristol και έχοντας ως πλήρωμα τον Ίκαρο Μαρινάτο Πέτρο, αποσπάστηκαν τα πηδάλια κλίσεως και το αεροπλάνο λόγω απώλειας στηρίξεως κατέπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να καεί μαζί με το πλήρωμά του.

Ίκαρος Πέτρος Μαρινάτος
Ίκαρος Πέτρος Μαρινάτος

Γεννήθηκε το 1913 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Τον Δεκέμβριο του 1931 κατατάχθηκε ως μαθητής στη Σχολή Αεροπορίας.

Φοιτούσε στην 3η Τάξη, όταν κατά τη διάρκεια ασκήσεως φωτοπολυβόλου στις 9 Ιανουαρίου 1934 το αεροπλάνο Bristol, στο οποίο επέβαινε ως μαθητής με χειριστή τον Ανθυποσμηναγό Ματθαίου Ευάγγελο, χάνοντας τη στήριξή του λόγω αποσπάσεως των πηδαλίων πτήσεων, κατέπεσε στο Μενίδι Ατιικής και απανθρακώθηκε μαζί με το πλήρωμά του.

http://www.pasoipa.org.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *