Μείωση φόρου στα «πλεύσιμα» για όσους μετέχουν σε αποστολές του Πολεμικού Ναυτικού

 Μείωση φόρου στα «πλεύσιμα» για όσους μετέχουν σε αποστολές του Πολεμικού Ναυτικού

Πολεμικό Ναυτικό

Την επανεξέταση του φόρου επί του «Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών» που δίνεται σε στελέχη κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και όλων των Κλάδων – όπως της ΔΕΠ – που συμμετέχουν σε αποστολές ανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

του Χρήστου Μαζανίτη


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πολεμικό Ναυτικό εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτό της χαμηλής επάνδρωσης των πλοίων. Τα αντι-κίνητρα που έδωσε το κράτος, ειδικά μετά την δεκαετή οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της καθημερινής διαβίωσης, οδήγησαν πολλούς στην άρνηση συμμετοχής σε αποστολές και αρκετούς στον δρόμο της παραίτησης.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει την προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, με τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σε συνεργασία με τον πρώην Αρχηγό ΓΕΝ Ιωάννη Δρυμούση, να εισηγούνται και τελικά να πετυχαίνουν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια απραξίας την αύξηση της αποζημίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε αποστολές.

Τα «Πλεύσιμα» που έγιναν «Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας» και ως ΚΥΑ αποκαθιστούν μία αδικία ετών, επιβραβεύοντας όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», δίνοντας κίνητρα για αύξηση της επάνδρωσης.

Οι σωστές και ορθολογικές εισηγήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου εισακούσθηκαν από την πολιτική ηγεσία και έτσι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις διαμορφώθηκε κατά τρόπο που «καλύπτει» όχι μόνο το προσωπικό του Στόλου, αλλά το προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *