Μίμης Ανδρουλάκης: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ελλάδας για χρήση ελληνικής συστοιχίας Patriot;

 Μίμης Ανδρουλάκης: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ελλάδας για χρήση ελληνικής συστοιχίας Patriot;

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας για τη στάση της Ελλάδας έναντι των πρόσφατων σχεδίων επέμβασης στη Συρία κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθηνών Μίμης Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, ρωτά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνεργασίας αν υπήρξε πολιτική απόφαση να εμπλακεί η Ελλάδα στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία, όταν μάλιστα, όπως σημειώνει, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος…

δήλωνε ότι «ουδέποτε δεχθήκαμε αίτημα για εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ακόμη πως δημοσίευμα στο Κυριακάτικο Βήμα της 06.10.2013 αναφέρει μυστική διπλωματία μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας σχετικά με το ενδεχόμενο τοποθέτησης ελληνικής συστοιχίας πυραύλων Patriot στην τουρκική επικράτεια και ρίχνει πιθανόν, όπως λέει, νέο φως στη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αβραμόπουλου περί ετοιμότητας της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις συμμαχικές της υποχρεώσεις.

Αναλυτικά στην ερώτησή του αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Θέμα: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ελλάδας για χρήση Ελληνικής συστοιχίας Patriot;

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος -όταν η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αρχική της πρόθεση να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία- είχε δηλώσει ότι “η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις συμμαχικές της υποχρεώσεις”. Δημοσίευμα στο Κυριακάτικο Βήμα της 06.10.2013 ρίχνει ενδεχόμενα ένα νέο φως σ’ αυτήν τη δήλωση με πληροφορίες περί μυστικής διπλωματίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας σχετικά με το ενδεχόμενο τοποθέτησης ελληνικής συστοιχίας πυραύλων Patriot στην τουρκική επικράτεια και την ελληνική πλευρά να αντιτείνει την εγκατάστασή τους στην Κύπρο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Υπήρξε πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης συνεργασίας να εμπλακεί η Ελλάδα στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία, όταν μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε ότι “ουδέποτε δεχθήκαμε αίτημα για εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία”;

Πηγή: www.naftemporiki.gr/story/712594 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *